Aquest diumenge, i encara que les eleccions municipals no se celebren fins el proper 26 de maig, Borriana es juga molt. Perquè com ha quedat demostrat durant els darrers quatre anys, que Ximo Puig presidisca de nou la Generalitat Valenciana durant la propera legislatura, només pot significar una bona notícia per a la nostra ciutat. I com ja he comentat, l’argument més potent, més sincer i amb més pes, n’és la gestió que des de 2015 s’ha portat endavant a les diferents Conselleries, demostrant que el contacte diari, la col·laboració directa i la consecució dels objectius comuns de tots els valencians i valencianes, ha sigut una de les grans senyes d’identitat del treball de les administracions públiques valencianes, tant els Ajuntaments com el propi Consell i de la feina feta de forma coordinada i conjunta.

D’exemples en tenim un bon grapat només amb aquests quatre anys, començant per Conselleries com la d’Infraestructures que ha fet possible a Borriana projectes tant importants com el del nou col·legi Cardenal Tarancón, la consecució d’una iniciativa tan important com la del vial entre el Port i la ciutat, o les desenes de quilòmetres de carrils bici o peatonals que s’han creat a Borriana en aquesta legislatura. O podem també parlar dels habitatges socials que la Conselleria de Benestar i l’Ajuntament han pogut oferir als i les que més ho necessitaven en determinats moments a la ciutat.

PERÒ és que a més, aquest diumenge hi ha una segona cita paral·lela amb les urnes que, encara que de vegades ens puga semblar més llunyana, també suposa un moment important per a Borriana. A les eleccions generals, també ens juguem poder tornar a oferir als nostres conciutadans i conciutadanes projectes tan importants com el que recentment ens ha possibilitat el Ministeri de Treball i Seguretat Social amb la cessió per a trenta anys de l’antic edifici de l’ambulatori per albergar uns renovats Serveis Socials municipals.

I podem revisar com des del Ministeri de Medi Ambient s’ha col·laborat de forma continuada en la regeneració dels espais naturals del nostre terme municipal… no queden moltes línies per seguir posant exemples del que podem guanyar o perdre el proper cap de setmana, així que us encoratge a tots a «Fer que Passe», a implicar-se, votar i fer que a Borriana continuen passant coses importants, continuen arribant els projectes que només amb un govern progressista a València i a Madrid, poden ser possibles.

*Alcaldessa de Borriana