Amb el consens de totes les parts (grups municipals i festers) a Almenara hem decidit escometre un canvi històric en les nostres tradicions, com és modificar la edat dels protagonistes dels nostres festes. Així, a partir d’ara els quintos i quintes passaran a ser els festers i festeres quan tinguen 19 anys (fins ara era als 18) i els quintos i quintes dels 25 anys passaran a ser els quintos i quintes dels 26 anys. Amb aquesta modificació històrica, que marcarà un abans i després d’aquest 2020, es permetrà que a l’any 2021, si tot va bé, puguen ser festers i festeres els que deurien haver sigut enguany i que no ho podran ser degut a la suspensió de les festes patronals per causes sanitàries i de seguretat vinculades a la covid-19.

D’aquesta manera i amb aquest canvi, no només permetrem ser justos amb els que enguany han treballat per col·laborar en les celebracions i ser els nostres festers i festeres, sinó també, que cap quinta es quede enrere, així garantim la continuïtat en la successió de festers i festeres any rere any.

Des d’ací, una vegada més, volguera agrair l’altura de mires i el consens que ens han transmès els companys i companyes de tots els grups municipals d’Almenara, així com als quintos, festers i festeres i quintos dels 25 anys d’enguany, al igual que a les seues famílies per la responsabilitat i col·laboració en un any tant dur i difícil.

Per últim afegir que l’Ajuntament d’Almenara, està preparant una sèrie d’activitats culturals per a públics diversos, que es celebraran al llarg de setembre fins al 9 d’octubre, actes que tindran un aforament limitat i que comptaran amb totes les mesures sanitàries i de seguretat per la covid-19. H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló