Les cares ho deien tot. Dissabte tancàvem les jornades del Castelló Educa amb un alt nivell d’eufòria. Tot havia anat molt bé, m’atreviria a dir que millor del que ens podíem imaginar. Que tanta gent dedique tantes hores per parlar sobre la construcció de la nostra ciutat a partir de l’educació, és digne d’admiració.

Han estat tres intensos dies on hem aprés, debatut i gaudit amb moltes propostes que sobrepassaven els murs de les escoles. Com bé va dir Joan Manuel del Pozo, l’escola ha d’eixir a la ciutat, i la ciutat ha d’entrar a l’escola.

Per a molts era la primera vegada que sentien parlar del concepte ciutat educadora, perquè encara hi ha qui pensa que l’escola continua sent el lloc on s’ensenya i s’educa.

Açò només ha fet que començar, però de moment ja s’han creat els fonaments per construir la ciutat educadora que volem per a Castelló, per fugir de l’individualisme, per deixar de donar l’esquena als problemes reals siga quina siga la zona o el barri, per crear ciutat més enllà del formigó i la pedra.

Cadascú de nosaltres ens hem de conscienciar de que totes i tots som agents educadors, i que la nostra forma d’actuar educa. De nosaltres depén que siga en positiu o en negatiu.

*Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló