El passat diumenge per la nit, al finalitzar el Maig di Gras, i fer balanç d’una aposta cultural nova que ha sorprès a la nostra comarca, em vaig posar a fer l’agenda de la setmana. Borriana ha recuperat els seus carrers i places. És el sentiment que tinc, i que molts veïns i veïnes comparteixen al veure com la nostra ciutat ocupa la via pública per gaudir del bon temps amb l’oferta cultural i gastronòmica que ens du el mes de maig.

Borriana es troba als carrers. L’agenda està repleta d’activitats, tant municipals, com d’associacions, i això és un clar exemple que els moviments socials reviscolen. Des de les passades Creus de Maig, amb el festival de Borriana en Dansa, la plaça La Mercé va prendre protagonisme amb música i dansa. El cap de setmana passat va ser l’aire de Nova Orleans el que va envair la nostra ciutat amb bandes i música en directe. La plaça Major, un lloc per recuperar, junt a les places i carrers de tot el centre, que veien de gom a gom, gaudint de música, i també de gastronomia, en les tapes com a principal reclam.

I l’agenda no acaba, ja que solament en aquesta setmana, Borriana comptarà amb un festival de música, dansa i arts plàstiques de la mà del Centre de les Arts, que traurà les tres modalitats artístiques als carrers de la ciutat. Actuacions musicals en directe, obres de teatre, la confecció d’un mural, intervencions artístiques de dansa, seran gran part del que Borriana podrà viure el proper cap de setmana.

Al que li sumem la conferencia pel 110 aniversari del Cardenal Tarancón, la banda de música oferint aquesta setmana concerts per a més de 2.300 escolars, conta contes a la Biblioteca Municipal el proper divendres, la celebració del campionat d’Espanya de Caiac Polo al port nàutic, les activitats del Dia Internacional dels Museus el proper diumenge, i rematar amb l’actuació del millor grup de vent metall de tot el territori espanyol, els Spanish Brass, amb la banda de música al Teatre Payà.

Una agenda, en la que el més important són els veïns i veïnes de Borriana, que són els protagonistes, i que viuran de primera mà el moviment cultural en el que està transformant-se la nostra ciutat. A través de la cultura, es recupera la nostra ciutat, un símptoma de bona salut i de millor futur.

*Regidor de Cultura a Borriana