Com cada últim dijous de mes, el passat va haver-hi plenari. Prometia ser llarg, ple de debats més o menys acalorats i, entre ells, el dels bous al carrer incentivat pel PP, que anava a ser dels més intensos. Però va tornar a succeir, el PP no va voler debat i un segon abans de començar, retirava la moció del despatx extraordinari.

I dic que va tornar a succeir, perquè ja al febrer del 2015, els populars, governant per majoria absoluta, presentava la mateixa moció que ara, però en lloc d’aprovar-la, unes hores abans també la retiraven. Aleshores, igual que ara, la van passejar pels mitjans de comunicació creant polèmica d’on no hi ha, tractant de polititzar unes festes que pertanyen al poble i fent-se passar pels únics garants de les “tradicions” i les festes; en fi, incentivant la discòrdia i el debat estèril.

Per això, que la retiraren, em va generar entre decepció i ràbia. Al document hi havia molt a debatre, coses com per exemple les xifres, que s’inventaren vergonyosament.

Afirmaven que els bous al carrer generen un impacte econòmic, multiplicat per 4, respecte a xifres donades fa tan sols 11 mesos, per ells mateixos a la Diputació. Hi havia, com els dic, molt a debatre.

Però la decepció ha desaparegut; una persona que estime molt em va dir: si la política té una imatge miserable, és per eixa forma de practicar-la. Jo estic ací pel contrari, per a dialogar en positiu i millorar la vida del nostre poble. H

*Regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló