Més de 200 empreses a Almassora treballen de manera directa al sector ceràmic o en activitats vinculades d’alguna manera. Els milers de llocs de treball que eixes firmes i emprenedors creen són fonamentals per a l’economia local i una tasca de tantíssima rellevància social es mereix tot el suport de les institucions.

En aquest cas, des de l’Ajuntament d’Almassora, hem volgut estar al costat de la indústria del taulell durant l’esdeveniment més important de l’any per al sector. Cevisama és una finestra al món en la qual empresaris i treballadors mostren nous gèneres, materials i aplicacions dels seus productes. L’aportació del consistori, en aquest cas, exposarà diferents usos dels materials ceràmics en espais públics, tots els quals són exteriors.

Part d’aquests productes que mostrarem han estat pintats a mà i d’altres, amb imatges impreses, han estat el resultat de molts anys d’investigació de les empreses capdavanteres. Perquè la ceràmica té eixa capacitat gairebé única de conjugar tradició i innovació, de desenvolupar sofisticades tècniques sense deixar de mirar al passat i de deixar-nos bocabadats amb els nous usos del producte mentre admirem les treballades aplicacions en objectes i espais del dia a dia.

És tan important el vincle que aquesta terra té amb el sector ceràmic que la participació d’Almassora per primera vegada serà només el primer pas en una nova etapa en les relacions institucionals amb la indústria. Des de fa setmanes la Cambra de Comerç treballa en l’elaboració d’un estudi gràcies al qual coneixerem les necessitats laborals i les perspectives de futur de les empreses taulelleres i altres indústries radicades en el municipi.

Aquest equip de govern té un compromís amb la creació de llocs de treball. Volem multiplicar les oportunitats laborals dels nostres veïns i veïnes i per a aconseguir-ho hem de conéixer a fons les necessitats de les indústries, especialment de la ceràmica, pel pes específic que té en l’economia local i provincial. Junts construirem un futur de recuperació, consolidació i progrés per a les nostres comarques.

*Alcaldessa d’Almassora