+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

El turno

En defensa de l’escola valenciana

 

Santi Cortells Santi Cortells
26/11/2017

Aquestes últimes setmanes hem aguantat tot tipus d’atacs contra l’escola valenciana per part del Partit Popular i els seus escuders de Ciudadanos. Els atacs també han vingut per part de l’aparell mediàtic del règim. Les seues televisions van desplegar el seu sistema de marcatge contra una escola a Alfafar, acusant-la d’adoctrinament, una mena d’eufemisme per no dir que són escoles que no ensenyen l’ideari de PP-Cs. Malauradament, aquesta escola va aparéixer, a l’endemà, amb portes d’accés i despatxos destrossats.

Sovint hem sentit que hi ha escoles europees, com la de Finlàndia, manifestament millors que la nostra i que tenen tots els rècords als coneguts com a informes PISA, on Espanya està a la cua. Ara bé, a diferència del nostre país, allà el professorat és considerat com a molt honorable, per la seua funció social. Ací, poques vegades sentireu que partits com PP-Cs els defensen, però sí que trobareu clares acusacions d’adoctrinar o altres atacs lamentables contra uns treballadors molt dignes que han d’aguantar tot açò.

Ciudadanos va traslladar al Síndic de Greuges del País Valencià el que ells entenien com casos d’adoctrinament del professorat als col·legis del Baix Segura. Persecució absurda, en lloc de fer-los costat i agrair-los la seua compromesa feina. La seua diputada nacional, Marta Martín, cínicament, considerava que l’educació era «una eina útil per a la transmissió d’una ideologia».

Rafael Hernando, el portaveu del PP al Congrés, va voler competir amb Cs a veure qui perseguia més la llibertat d’expressió del professorat declarant que reforçarien les inspeccions contra eixe suposat adoctrinament per part dels docents.

Així, atacant i insultant el professorat segur que no aconseguirem mai una escola excel·lent. Però potser és això el que volen!

*Regidor de Compromís per Vila-real