Compromís és l’únic partit valencianista que defensa els interessos valencians i a la nostra ciutadania. I amb eixe objectiu, una vegada més, la nostra agricultura citrícola s’ha vist afectada per no tindre un control de les importacions de la taronja que ve de fora. Parle de la plaga Cotonet de Sud-àfrica, i de com està afectant a les nostres taronges.

Després d’exigir millores en els controls d’importació de fruita de països tercers, i no complir-se, hem vist com la nostra taronja passarà novament per una crisi els propers anys, que s’afegeix a la situació actual. La política de deixar les coses passar, fa que la nostra citricultura estiga tocada. Es per això, que Compromís va proposar aprovar una moció a l’Ajuntament de Borriana per millorar les condicions dels llauradors, tant amb ajudes per les pèrdues ocasionades, com per al tractament necessari per fer front aquesta nova plaga que ja tenim a les nostres terres. La proposta municipal ha donat un pas més, i ha passat al Senat, que a través del senador de Compromís, Carles Mulet , hem aconseguit que la Comissió d’Agricultura del Senat aprove que siga el mateix Ministeri que autoritze totes aquelles sol·licituds per a la cria d’insectaris de l’ Anagyrus aberia i la seva posterior solta massiva per totes les zones afectades pel Cotonet de Sud-àfrica .

Sabem que és un pas per a la lluita biològica contra la nova plaga, i per això també s’han aconseguit ajudes per a mantenir i construir insectaris per a criar el parasitoide com anem a fer-ho a Borriana junt a la Cooperativa Sant Josep, i subvencionar la compra per al trampeig massiu amb feromones.

Tot aquest treball és fruit del treball fet des de Borriana fins al Senat, defensant el sector citrícola del nostre poble. Defensant el que és nostre. H

*Regidor de Cultura, Patrimoni, Normalització i Agricultura de Borriana