+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

Tribuna

La degeneració de la costa sud

 

La degeneració de la costa sud -

WENCESLAO Alós
16/09/2019

Situació, la regressió al sud de la província és, possiblement, conseqüència de l’acció de l’Estat (al construir el port de Borriana) i de la inacció del mateix Estat (al no fer res per a frenar-la). Des de fa dècades està clar que la solució a la regressió és la construcció d’espigons. Una construcció ordenada i continua que tinga en compte les necessitats de totes les poblacions. El govern de Zapatero (2004-2011) ho haguera tingut fàcil, governant durant el gran boom econòmic.

La veritat és que Rajoy (2011-2018) ja va fer prou quan a l’entrar a governar es va trobar en un país en plena crisis, i aquest context és comprensible la impossibilitat d’una forta inversió en defensa del litoral.

I ARA ens trobem en el govern de Sánchez. Sánchez ha vingut «ací» a gastar i que ho ha deixat ben clar abans de les eleccions amb els divendres electorals. I si això és així, aquest és el moment de gastar en el litoral sud de Castelló.

El pròxim 7 d’octubre els alcaldes de tots els pobles al sud de Castelló, Merche Galí, Maria Josep Safont, David García, Wenceslao Alós, José Martínez, Ximo Llopis i Estíbaliz Pérez anem al Ministeri per la transició ecològica per demanar el mateix, que s’actue ja!

REALMENT als veïns del meu poble els importa poc per què Zapatero o Rajoy no ho van fer. Als veïns del Camí Cabres de Moncofa els preocupa que les seues cases acaben engolides per la mar. Als autònoms del Grau de Moncofa (i als seus treballadors) els preocupa el haver d’aguantar un negoci 12 mesos mentre la nostra platja desapareix tots els anys una o dues vegades, i aquestes, estic segur, són les preocupacions de tot el sud de Castelló, i per això anem tots junts a Madrid.

Necessitem que s’agilitzen els tràmits burocràtics però sobretot necessitem que els governs del nostre país, Espanya, complisca amb la seua obligació, que és, ni més ni menys, la defensa del litoral de la província. I això és el que anem a transmetre a Madrid, que la paciència s’acaba i el temps també.

*Alcalde de Moncofa

 
 
1 Comentario
01

Por Cruda Realidad 9:49 - 16.09.2019

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Sr. Alcalde, hoy en día el Instituto Cartográfico Valenciano pone a disposición del público las foros aéreas del llamado “vuelo americano” de 1956. Estas fotos atestiguan que la influencia del puerto de Borriana en la “regresión” de costa ha sido mínima o incluso inexistente. En cambio, viendo las fotos del 1956, uno empieza a sospechar que la construcción de escolleras para conseguir caribeñas playas de arena donde antes habían protectores cordones litorales de gravas, empezando por las de la playa del Arenal de Borriana y acabando con las de Moncofà, puede que sean parte importante del problema............