Fa més de tres mesos, l’equip de govern d’Almassora, format pels socialistes i Ciudadanos, va anunciar un pla per tal de reactivar el comerç local. A hores d’ara seguim sense ajudes directes i clares per tal que els veïns i les veïnes d’Almassora puguen superar les dificultats econòmiques derivades de la pandèmia del coronavirus.

En un any de govern virat a la dreta han proliferat els anuncis però s’han materialitzat ben poques actuacions. Res sabem encara de la creació de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives ni de la plaça de tècnic o tècnica de promoció econòmica i ocupació. El trinquet i el carril bici segueixen sense acabar...

La majoria dels plans impulsats en l’anterior legislatura per les regidories de Compromís segueixen sense activar-se. És el cas del Pla Director d’Instal·lacions Esportives, el qual incloïa actuacions necessàries com un edifici polivalent a la platja. També el Pla de Turisme, amb projectes tan importants com la millora de l’accessibilitat de les Goles, paratge natural que defineix i fa únic el nostre poble.

Aquests projectes no només suposarien millors serveis per a la ciutadania sinó que la seua execució crearia llocs de treball en empreses locals i de les nostres comarques. No entenem com no s’han adquirit ja els terrenys que fan falta per executar la pantalla verda ni que es replantege el projecte del centre juvenil.

Especialment preocupant ens pareix la situació de la platja. No només pels problemes històrics que patim, com la regressió de la costa, sinó també per les conseqüències dels últims temporals i per la manca de serveis bàsics. Aquest estiu, a diferència dels anteriors, no tindrem consultori mèdic i el servei de socorrisme, més necessari que altres anys per garantir la seguretat, s’ha activat setmanes més tard i amb un horari més reduït.

La llista d’incompliments i paralitzacions és llarga. Compromís ja ho va advertir i ho seguim fent: si no treballem per fer realitat tots els projectes pendents, perdrem una oportunitat històrica. No podem deixar escapar ajudes que tant ens han costat d’aconseguir com les europees. El nostre poble es mereix implicació i un full de ruta per a una reactivació decidida. Tic-tac, senyora Galí.

*Portaveu del Grup Municipal

Compromís per Almassora