Un dels meus records de la infància va ocórrer un estiu, jo estava jugant a la vora de la mar, i de sobte un fum s’alçava per darrere del Bartolo, l’incendi no va ser especialment greu, però sempre recordaré l’expressió de la meua mare quan va veure que el Desert cremava, tristor i ràbia, per ella era molt més que roca i arbres.

I és que el Desert és un valor, ambiental, paisatgístic, esportiu, turístic i que els polítics de Castelló mai havien cuidat especialment. Ara, amb el Pla General fiquem les bases per poder ampliar el paratge natural, perquè no sé si ho saben, però l’únic que aportava el nostre municipi al parc era el turó de la Magdalena. Així, dijous passat el plenari va sol·licitar a Conselleria la seua ampliació, uns tràmits llargs però on per fi, Castelló col·laborarà amb la protecció efectiva del Desert. Conservar el nostre patrimoni mediambiental, i tindre cura que l’urbanisme que practiquem respecte al nostre entorn, va en l’ADN de Compromís i dels llocs on participem del govern. I per tal de dir adéu a l’especulació i obrir les portes a l’economia productiva, la setmana passada vam presentar les directrius del Pla General, on fem fora a les expectatives especuladores que tant de mal han fet al nostre territori i també a la nostra economia, centrant els recursos en una bombolla que sols va portar misèria a les famílies.

Proposem un Pla realista, que pot assumir creixements de població i que aposta per la capitalitat de Castelló, dotant-lo de més sòl industrial del que a priori ens correspon per habitants, per fer front a una infraestructura bàsica com és l’intermodal. Queden encara molts metres quadrats per donar cabuda a empreses. Estem en una situació privilegiada. I el Pla General ens donarà les garanties que necessita la inversió, això si, sense l’eixida ferroviària del Corredor Mediterrani, la nostra capacitat sempre estarà limitada, per això a banda de treballar, ens tocarà reivindicar, perquè l’alternativa és malvendre els nostres recursos, com tantes vegades ha intentat fer la dreta avariciosa de Castelló, i això no ens du enlloc.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló