Hui, com quasi tots els dijous, toca traslladar el despatx d’alcaldia al carrer. Ho faig per tal de recórrer el poble i visitar aquelles zones del poble en les quals és necessari actuar per reparar diferents deficiències.

Em vaig programar un dia fix a la setmana per facilitar que els veïns puguen posar-se en contacte amb mi, bé per telèfon o a través de les xarxes socials, i així quedar i comentar-me les seues propostes, queixes, suggeriments… No obstant això, a més dels dijous, ho faig sempre que tinc ocasió, perquè veure in situ les coses i parlar amb la ciutadania és la millor manera de donar les solucions adequades als problemes, a allò que la gent necessita i espera.

A vegades les solució és fàcil i ràpida, però d’altres és més costosa i cal un poquet més de paciència. Jo prenc nota de tot, per tal de traslladar-ho al personal tècnic i, d’aquesta manera, valorar la situació, i si és viable, iniciar els tràmits i les gestions oportunes. També hi ha assumptes que no són competència de l’Ajuntament, en eixe cas, tampoc ens quedem amb els braços plegats, ja que ho comuniquem a l’administració corresponent.

Una altra de les coses que m’agrada fer sempre que puc és visitar i comprovar el desenvolupament de les obres que estan en marxa. Com a alcalde, també faig tot el possible per assistir a tots els actes que es fan a l’Alcora, tant als que organitza l’Ajuntament com a aquells que preparen les associacions i entitats locals, que en són molts, i gràcies a açò, el nostre poble està més viu que mai.

No sóc un alcalde de despatx, la veritat és eixa. Està clar que allí també es tracten assumptes importants, reunions necessàries, també al despatx atenc a molts veïns i veïnes i escolte les seues necessitats. Però eixir al carrer és fonamental.

Del que més satisfet em sent és de ser l’alcalde que sempre m’havia proposat. Un alcalde proper. De fet, eixa és una de les qualitats que més destaca la gent com a valor diferencial de la meua gestió en comparació de la resta. I no puc sentir-me més orgullós, doncs és així com entenc i visc la política, des del diàleg, l’escolta i la proximitat. Xafant carrer.

*Alcalde de l’Alcora