Encara no fa ni dues setmanes que el tres de febrer i quan encara no eren les nou i mitja del matí, milers de borrianencs i borrianenques ens reuníem al barri de Sant Blai per complir amb una de les tradicions més multitudinàries i seguides a la nostra ciutat, com és del dia en honor al pare Sant Blai, amb una Font del vi que simbolitza la germanor i el punt en comú del que la gent de Borriana ens sentim orgullosos i ens nodrim.

N’és per mi, el símbol d’un poble unit, que vol seguir treballant per progressar i avançar, mantenint les tradicions que millor ens representen i continuant amb la innovació, progrés i avanços amb què volem que es donen la mà per seguir pensant que Borriana és un gran lloc per nàixer, créixer i viure. Això mateix expressaven els membres del Consell d’usuaris del CEAM que llegint els versos de Joan Baptista Tejedo Beltrán, el Bessó recordaven que «A la vora del riu t’han fet la ermita/ i a fe qu’es una ermita de primera/ digna del Sant qu’en ella se venera, digna del poble que te felicita», en referència a la devoció dels borrianencs pel seu patró. Versos que continuen amb «el devot hortolà que te visita/ sòl pregarte, Sant Blai, d’esta manera:/ De granísol, de fòrta ventolera,/ d’una gelà, guardeu-me la collita», en aquesta ocasió recordant la importància del sector agrícola en la ciutat i com també de la protecció de la meteorologia també en depenen els fruits. Finalment, tancaven la interpretació poètica amb «no’t festejen, Sant Blai, sense motiu/ del burrianenc més alt hasta’l més nano/ algo té que agrairte mentres viu».

I d’aquestes tres estrofes, en podem fer una lectura actualitzada sobre la feina que des de l’equip de govern portem endavant per tal de seguir fent avançar Borriana, intentant preveure tot allò que pot ser negatiu per als interessos de la ciutadania i agraint ser els hereus d’unes tradicions tan nostres que mai deixarem de celebrar. Perquè sovint, si Tejedo demanava que no arribaren les tronades, nosaltres demanem que se’ns deixe treballar com a gestors de la vida municipal, que ens fixem que ja fa dues setmanes que va ser Sant Blai però hem volgut que els borrianencs i borrianenques puguen celebrar-ho durant cinc caps de setmana. Eixe és el desig que aquest any ens agradaria fer arribar a Sant Blai: que no es torpedege la feina abnegada de tanta gent; que se’ns deixe treballar, se’ns critique pel que no fem bé, però no s’inventen dades, informacions ni situacions només per fer mal polític. Que la feina i la devoció que tenim per Borriana, seguisca sent font d’inspiració i de treball.

*Alcaldessa de Borriana