El mes d’agost se celebra el Dia Internacional de la Joventut, més concretament fou el 12 d’agost de 1999 quan l’Assemblea de Nacions Unides va dedicar aquesta jornada als joves amb l’objectiu de promoure la seua implicació en la societat i el seu paper en el disseny de les polítiques que els afecten, com la integració, la participació o l’ocupació.

Per a commemorar aquesta efemèride, des de la Regidoria de Joventut vam preparar una jornada d’activitats com a punt de trobada i d’intercanvi d’experiències. Unes activitats que se sumen a una programació basada en els mateixos pilars que recomanen les Nacions Unides per a aquesta jornada.

Primer de tot, el foment de l’autogestió, ja que només en aquest trimestre 18 associacions col•laboren amb nosaltres i fan possible que trobem activitats inclusives per a xiquets i xiquetes amb capacitats diferents per a fomentar la igualtat i la integració, i una Ràdio Espai Jove Vila-real que done veu directament als joves però, sobretot, amb una formació per a l’ocupació que els done la primera oportunitat d’incorporar-se al món laboral. De moment, només aquest estiu, 19 joves ja l’han trobada amb el curs de socorrista aquàtic, i 5 joves més, amb el programa Llançadora.

Enguany el Dia de la Joventut ha sigut trending topic a les xarxes socials, però nosaltres no ens limitem a celebrar aquesta jornada una vegada a l’any, sinó que celebrem el Dia Internacional de la Joventut els 365 dies de l’any. H

*Regidor Compromís per Vila-real