Vila-real ha sigut l’aldea gal·la durant molt de temps, rodejada d’administracions que han fet passar les ajudes de llarg amb arguments peregrins. Però ara les coses estan canviat i amb una Generalitat que ja no dóna les ajudes a dit, un govern progressista del qual Compromís forma part i unes convocatòries que per mèrits propis hem guanyat, fa que estem vivint un moment històric en la lluita contra l’atur. Després de l’arribada a Vila-real del programa Avalem Joves, que representa una evolució del programa Vilabeca, de la inversió conjunta de l’Ajuntament, Generalitat i Fons Social Europeu, podem dir que en termes absoluts Vila-real és la quarta ciutat del País Valencià amb major finançament en aquests plans de formació i ocupació, només superats per València, Alcoi i Alacant però en termes relatius, en relació a població i inversió, és la primera.

Des de la Regidoria d’Economia seguim treballant per a atendre tots els col·lectius considerats vulnerables per part del Servef i la Generalitat, col·lectius en risc o en exclusió social, dones, majors de 45 anys, en alguns programes tenim més d’un 10% de persones amb discapacitat acreditada, com en l’Escola Taller.

Ara, amb la incorporació d’aquests 55 joves amb titulació, que se sumen a l’Escola Taller, l’Inem Agrari, els Itineraris d’Inserció Sociolaboral o la Llançadora d’Ocupació, entre molts altres més, ja hem superat els 2,5 milions d’euros en plans d’ocupació i hem aplegat a més de 250 famílies de Vila-real.

Des de Compromís pensem que aquesta és la gran diferència amb el PP, mentre uns només invertien en obres faraòniques, moltes de les quals ens han portat als jutjats o a préstecs multimilionaris, nosaltres treballem per Vila-real, nosaltres invertim en les persones.

*Tintent d’alcalde, portaveu adjunt de Compromís per Vila-real i regidor delegat de Joventut i Economia