Estem en plenes festes de Nadal, uns dies en els quals sembla que haja de prevaldre la pau i l’amor, però per desgràcia, no ens lliurem de guerres, d’odi i de la bogeria consumista. I tot sota un oratge primaveral impropi d’aquestes dates, conseqüència de l’emergència climàtica en què ens trobem.

Mentre qui pot menja i brinda, a Síria i altres estats segueixen en guerra i molts presos polítics, com els catalans, passaran el Nadal lluny de les persones estimades. Mentre es llancen missatges de pau i amor, hi ha persones discriminades per la raça o l’orientació sexual, com el company Àngel Vázquez, regidor de Compromís per Burjassot, qui va patir una brutal agressió homòfoba fa pocs dies. Mentre una part del món està de celebració i gasta de manera compulsiva, l’altra no té un sostre o es juga la vida per un futur millor.

Algunes persones encara tenen clar que l’important és millorar la vida de la gent. És el cas del conseller Vicent Marzà, qui treballa en un pressupost per a 2020 que amplia en 105 milions d’euros les partides destinades a Educació, Cultura i Esport o de Mónica Oltra, qui ha impulsat que es destinen 67,4 milions d’euros a ajudes al copagament farmacèutic i ortoprotètic. El pressupost del Botànic creix en benestar social i es tradueix en millores en infraestructures educatives i un estalvi econòmic important per a les famílies.

Des de Compromís exigim per donar suport a la investidura de Sánchez que es pose fi a la discriminació històrica que patim en finançament i inversions. També el pagament del 50% de la dependència que estableix la llei, les necessàries inversions en els trens de rodalia o l’alliberament de l’AP7 a partir de l’1 de gener. I, per descomptat, la protecció de l’agricultura valenciana, tan malmesa pels acords presos a Madrid i a Europa amb el vot favorable del PP i el PSOE.

Ara, és l’hora de plantejar-nos l’any 2020 en positiu. Esperem poder recordar aquestes festes com les de l’alliberament de l’AP7 i que els valencians i les valencianes finalment deixem de pagar per desplaçar-nos pel nostre territori. Aquest serà el Nadal en què s’aproven els pressupostos més socials de la història del Consell i en què posem fi a la discriminació que patim durant tants anys. Acaben de passar bon Nadal i que 2020 siga un any de polítiques d’esquerres, de polítiques per a les persones.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora