Ja han començat les obres de renovació urbana del carrer del Mig i la plaça Caragol. Una actuació amb la qual es completarà un importantíssim projecte que va començar a gestar-se en 2004: la remodelació i posada en valor dels carrers del casc antic de l’Alcora.

A través d’aquesta iniciativa, a més d’embellir i fer més accessibles els carrers, s’estan renovant les infraestructures (aigua potable, xarxa de sanejament, xarxa de pluvials…), les quals es trobaven obsoletes i, en alguns casos, en molt mal estat de conservació per la seua antiguitat.

Entre altres actuacions, s’ha dut a terme l’adequació i millora dels carrers Major, del Vall, Venerable Cura Bertrán, Aigua, Caldo, Teixidors, Poador, Sant Vicent, José Gil del Castillo, dels Moros i de les places de l’Església, de la Sang i del Pati. Es tracta d’una zona amb un destacat potencial, una joia de gran valor històric i cultural. Puc dir be orgullós que mereix la pena passejar pels seus carrers i conèixer els seus monuments, entre ells, l’Església Parroquial, la Casa de la Música (antic ajuntament), l’Església de la Sang, els murals ceràmics, etc, etc. En el casc antic es pot apreciar com la ceràmica ha estat lligada a l’Alcora al llarg de la història. És a més en aquest emblemàtic enclavament on se situa el Museu de Ceràmica, un dels punts de major interès de la nostra localitat.

Són molts els motius que feien de la seua posada en valor un projecte fonamental per a l’Alcora. Una iniciativa a la qual era necessari donar continuïtat al llarg dels anys, com així ha sigut. D’aquesta manera, allò que semblava impossible, serà una realitat a curt termini, ja que amb aquests treballs que ara han començat conclourà el projecte de remodelació dels carrers de la zona més antiga del casc urbà de la nostra localitat. L’any 2004 un govern progressista ho va iniciar i serà també un govern progressista el que ho finalitzarà. També recentment s’ha dut a terme un gran projecte, un altre repte pendent fet realitat: la remodelació de l’emblemàtica plaça Espanya, tot un referent per a l’Alcora. És necessari gestionar i afrontar els grans reptes amb valentia, perquè amb treball i ganes, tot és possible.

*Alcalde de l’Alcora