José Martí és el millor president que podíem tindre al capdavant de la Diputació Provincial. Ho tenia clar des del primer moment i el temps —ara es compleix un any— ha posat de manifest que no m’equivocava. Un temps en el qual la institució provincial ha donat un gir de 180 graus per a allunyar-se de l’ostentació i la pompositat i centrar-se en el que de veritat importa, les persones i les seues necessitats, des de la senzillesa i la humilitat. Així és Pepe i així és la seua manera de fer i entendre la política.

Coneix perfectament i en primera persona la realitat del món rural, que és la que viuen molts pobles de la nostra província, perquè va arribar a la Diputació després de dotze anys com a alcalde de la localitat de Suera. Sens dubte, aquesta especial sensibilitat es reflecteix en la seua gestió, en l’esforç per apropar la institució a tots i cadascun dels municipis que conformen la província i estar al costat dels veïns i veïnes per tal de conéixer les seues necessitats i incorporar-les a la seua agenda política.

L’Alcora és un clar exemple. En aquest temps li he demanat al president col·laboració per a destacats projectes, com són la millora de la seguretat a la carretera d’Araia i la rehabilitació de l’edifici dels forns de la Reial Fàbrica. La resposta no es va fer esperar, el primer ja està executat i per al segon, ara en marxa, comptem amb 50.000 euros de la Diputació.

Tant Pepe com diputats provincials de diferents àrees han visitat el nostre poble en nombroses ocasions, ens han acompanyat i han donat suport institucional a importants actes de l’Alcora.

I en aquests mesos tan difícils, els ajuntaments hem sentit el suport de la Diputació en tot moment. Precisament, la setmana passada vam anunciar que l’Alcora rebrà 62.000 € més de la institució provincial per a polítiques contra la crisi del coronavirus.

Tot açò és el que dóna sentit i legitima a les diputacions, el seu paper com a Ajuntament d’Ajuntaments, estar al costat dels pobles…i, en aquest sentit, José Martí i el gran equip del qual està envoltat estan fent una gran tasca. Encara queda molt temps per davant i estic convençut que serà molt fructífer per a la província de Castelló. Ben lluny —fins i tot a les antípodes— d’aquells temps de poder caciquil i polítiques clientelars, aquesta és, sens dubte, la Diputació que ens mereixem.

*Alcalde de l’Alcora