Qualsevol que pegue una volta pels carrers de la ciutat aquests dies es dóna compte que mig Castelló està alçat. Sí, la quantitat d’obres i actuacions que es faran en 2017 és gran. El treball en despatxos dels últims mesos per fi veu la llum i ix al carrer. Un treball poc visible que involucra diferents departaments de l’Ajuntament, on els serveis tècnics i contractació solen ser els principals actors.

Amb el superàvit del 2015, es realitzaran 20 projectes amb un preu de licitació de quasi 9 milions d’euros. La majoria ja estan en marxa, com reasfaltat de 19 carrers i millores de voreres i drenatge, un nou hort urbà o la protecció del patrimoni amb actuacions al Planetari, el parc Ribalta, la Vil·la Romana de Vinamargo i Castell Vell. Altres s’executaran en els pròxims mesos: millores en 5 escoles, instal·lació de banys públics o la remodelació integral del barri de Maestria. Aquests projectes fan palesa la descentralització en les inversions, ja que són actuacions repartides per tota la ciutat. I encara que es puga pensar que amb les actuacions esmentades ja hi ha prou per a enguany, no és així. Per al 2017 hem pressupostat un capítol d’inversions de més de 10 milions d’euros. Cal afegir els projectes valorats amb més de milió i mig que la ciutadania decidirà directament amb els Pressupostos Participatius o els quasi 4 milions d’euros que formen part de l’estratègia DUSI que ha aconseguit fons europeus per a la ciutat de Castelló com mai abans.

Som conscients que aquestes actuacions provoquen problemes per a la ciutadania en el moment de la seua execució, però és un mal momentani. A alguns membres de l’oposició els molesta que Castelló estiga alçat. Els molesta que fem coses que milloren la ciutat, encara que realment no els molesta el que fem sinó que ho fem nosaltres. Disculpen les molèsties. Estem millorant Castelló.

*Portaveu del Grup Socialista a Castelló. Regidor d’Urbanisme