Com a dona anhele el moment en què cada reivindicació, cada lluita, i cada conquesta de drets i igualtats, quede per a la història. Però, novament a les portes del 8 de març, hem de continuar amb l’objectiu d’obtindre la justa visibilització i l’impacte en les consciències del conjunt de la societat. Perquè la igualtat real només arribarà quan aconseguim la igualtat salarial i de drets, i quan el sostre de vidre i la discriminació per raons de gènere desapareguen.

Perquè continuen les colpidores xifres de dones assassinades pel simple fet de ser dones. I perquè estem cansades d’haver de demostrar cada dia la nostra vàlua tan sols per ser dones.

A pocs dies de celebrar novament el Dia Internacional de les Dones, i molt al meu pesar, hem de continuar reivindicant tots i cadascun dels drets per a promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat entre homes i dones siguen reals i efectives.

Lamentablement, els treballs i els èxits de les dones amb massa freqüència no compten amb el reconeixement social i, fins i tot, passen desapercebuts per al conjunt de la ciutadania. Per això, l’Ajuntament de Borriana convoca anualment els premis Dia de la Dona, amb la finalitat de reconéixer i homenatjar públicament dones rellevants del municipi, bé de l’àmbit social, bé de l’àmbit científic, personal, laboral, esportiu i cultural, que han destacat per la seua trajectòria vital o per la seua labor en benefici de la igualtat.

Enguany els premis que es lliuraran dissabte que ve en la Sala de Plens, reconeixent Ana Fernández Bravo, Maribel Franch Devesa i a l’equip aleví femení del Club Futbol Sala Borriana.

A Ana Fernández, a més del reconeixement a la seua brillant trajectòria personal i professional, per ser la descobridora de l’origen d’una infecció mortal a través d’un estudi pioner realitzat amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras i la Universitat de Texas (EUA).

A Maribel Franch pel seu treball com a educadora i directora del CEE Pla d’Hortolans, per haver aconseguit ser una més dins del claustre i amb totes les famílies de l’alumnat, així com per fer que el centre siga pioner en la realització d’activitats inclusives.

Quant a l’equip aleví femení de futbol sala, perquè es tracta de l’únic federat que juga en la lliga masculina i perquè està lluitant perquè la Federació faça una lliga femenina.

A totes elles la meua més sincera enhorabona i la meua admiració.

*Alcaldesa de Borriana