Habitualment, marquem l’aniversari dels 100 dies de govern per avaluar les seues polítiques. Però d’acord amb la nostra pròpia experiència, eixos poc més de tres mesos són insuficients per apreciar l’abast de la gestió. Per això, ara que es compleixen dos anys de govern progressista i d’esquerres a Almassora, és un bon moment per a radiografiar l’estat del municipi i posar-nos deure per als pròxims dos anys de legislatura. Així ho vam fer dimarts passat, durant el ple de debat sobre la situació d’Almassora, un poble on els veïns s’han vist beneficiats del canvi d’aires en, entre d’altres, les polítiques socials de l’equip de govern. Aquestes polítiques han sigut una de les principals raons per les quals Europa ha apostat pel projecte Edusi elaborat per l’Ajuntament i ens ha concedit cinc milions d’euros per portar-lo endavant.

Les actuacions que formen aquesta estratègia modelaran el futur més pròxim del municipi i marquen les línies a seguir per a un programa a cinc anys vista. Eixa voluntat de continuïtat i consolidació del nostre projecte per a Almassora es reflecteix també en el Pla Estratègic de Turisme que ja hem creat i en el pla de subvencions, en el qual treballem actualment.

En mirar enrere, em sent molt satisfeta de tot el treball fet a Almassora en matèria social i d’ocupació i de les nostres iniciatives per a les persones. També estic convençuda que un dels canvis que més han pogut apreciar els almassorins ha sigut l’accés a l’administració local, el tracte directe amb els gestors i la transparència informativa i procedimental de l’Ajuntament d’Almassora. Jo mateixa, només en 2016, em vaig reunir amb més de 150 veïns i veïnes i he compartit amb ells taula i conversa.

Tenim per davant tot un seguit de reptes importants, com són la culminació de les obres del Regina Violant i de regeneració de la costa, així com incrementar l’oferta d’instal·lacions esportives, modernitzar i digitalitzar l’administració i continuar treballant per crear llocs de treball i oportunitats. Tenim la força que ens donen els agraïments dels veïnat i la satisfacció de tancar la jornada sabent que estem fent una bona feina. I el que ens queda.

*Alcaldessa d’Almassora