Ahir mateixa va fer dos anys que un nou govern amb Compromís va entrar a l’Ajuntament de Borriana. Dos anys que han servit per recuperar la imatge i el progrés d’una ciutat que havia quedat oblidada, i que ara reviu de la mà dels seus veïns i veïnes. Una ciutat que veu com en sols dos anys s’han aconseguit objectius que abans eren impensables, com ara l’enderrocament de l’antiga Paperera i l’antic IES Llombai, la construcció del nou col·legi Cardenal Tarancón, que estarà llest per al proper curs, i la nova avinguda al Port. Reptes marcats i aconseguits en els dos primers anys de govern. I no solament treballem en resoldre el passat i viure al present, perquè també en solament dos anys, Borriana ha aconseguit la major ajuda europea que ha rebut aquesta ciutat. Els Fons Feder aportaran als nostres veïns i veïns un total de 10 milions d’euros entre les inversions europees i municipals, per abordar solucions a projectes com l’Arenal, la rehabilitació del casc antic, la millora del Clot, l’entorn de Sant Blai, el mercat municipal, o dignificar el barri de La Bosca. Reptes que ens esperen per als propers anys a la nostra ciutat, i que deixen els dos primers com l’inici d’un nou camí.

I després de dos anys, cal parlar de futur amb un camí per fer en una ciutat amb un potencial per descobrir i explotar, i que ara solament ha fet que començar a renàixer. El 13 de juny del 2015 les esperances, iniciatives i compromisos s’amuntonaven a les portes dels despatxos, i dos anys després, les mateixes esperances es creuen en iniciatives i compromisos nous i diferents que segueixen sent el motor de unes polítiques per a la gent del nostre poble.

I el futur és que veïns de la zona de la Serratella de la A-30 i 31 podran començar a construir les seues cases, en una zona urbanitzada on estaven lligats de peus i mans a l’espera d’una solució. Que les energies renovables seran una realitat en els centres esportius municipals, que la carretera del Grau comptarà amb un carril bici. Projectes que no anem a deixar descansar, sinó tot el contrari, per fer que Borriana torne a ser el que era, la capital cultural, social i econòmica que mereix.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports en l’Ajuntament de Borriana