La precampanya ja ha començat. Després d’una legislatura convulsa amb situacions inèdites a la democràcia espanyola, comencem de nou la carrera electoral. Les primeres declaracions públiques han deixat clar que alguns partits no volen parlar del seu programa electoral, sinó fer una lluita de banderes per amagar les seues propostes.

Davant un panorama electoral polaritzat i visceral, ara més que mai, hem de posar les propostes socials i els drets com a eix fonamental de les polítiques. No permetrem que ningú enfosquisca les propostes polítiques amb banderes.

A Compromís ens han donat per a molt els dos anys i mig de legislatura. Hem portat la veu dels pobles de Castelló a Madrid i el Congrés ha votat regularment, per primera vegada, propostes castellenores. Primer Rajoy i després Sánchez s’han vist amb la necessitat de respondre a les demandes dels pobles de Castelló.

TOT AIXÒ s’ha traduït en moltes iniciatives parlamentàries. Possiblement una de les més reconegudes ha sigut l’ampliació d’horaris de regionals al Maestrat o, també, l’aprovació de la gratuïtat de l’AP-7 acompanyada de connexions a Vinaròs, Alcalà, Benicàssim i Almenara per fer que siga més útil a les persones que vivim ací.

També hi ha hagut d’altres amb menys ressò però igual d’importants. La demanda de les ajudes a la cogeneració energètica per al sector ceràmic, la protecció a la nostra taronja davant la competència deslleial de la taronja forana o les connexions ferroviàries al port de Castelló també han sigut grans lluites al Congrés. Iniciatives que durant dècades no han estat contemplades pels diferents governs però que millorarien substancialment la nostra economia i, per tant, també el benestar de la nostra gent.

HAN SIGUT dos anys i mig de molta faena i esforç per a representar als pobles de Castelló. Reivindicacions i demandes necessàries per a tindre un futur digne i que mai podran amagar amb una tela. Qui respecta la seua bandera no l’utilitza per tapar els drets de la seua gent.

*Diputada de Compromís al Congrés