L’educació i la sanitat públiques, juntament amb els serveis socials, conformen els tres pilars bàsics de l’estat del benestar i són garantia de la justícia social. Tot i això, contínuament pateixen atacs permanents i retallades per part d’alguns polítics que mai no hi han cregut.

Mentre estem immersos en un pla de desescalada, i mentre des dels poders públics salvem vides i garantim la salut pública de la ciutadania, també avalem l’educació gratuïta, universal i inclusiva. Per això, des de l’Ajuntament vetlem perquè els recursos educatius arriben a totes les persones en edat escolar, que siguen accessibles i equitatius, i que tractem de compensar les desi-gualtats individuals i col·lectives.

De fet, és en els moments més difícils quan és més urgent comptar amb les eines adequades per a fer front a la situació i fer-nos més forts. Des del consistori tenim clar que havíem de centrar-nos a continuar ajudant les famílies més vulnerables durant el confinament. És per això que no podem deixar les famílies desateses i hem de garantir la correcta alimentació de xiquets i xiquetes vulnerables. Raó per la qual, des de l’Ajuntament, hem complementat els vals de les beques de menjador de la Generalitat, que arriba a 350 xiquets i xiquetes del nostre poble, amb una ajuda extraordinària municipal que assegura l’alimentació a uns altres 250 escolars de Borriana amb necessitats.

AMB LA IDEA clara que les xiquetes i els xiquets de contextos més vulnerables han de tindre les mateixes oportunitats educatives que la resta, el consistori també ha adquirit 20 tauletes amb targeta de dades, per a complementar l’oferta de la Conselleria, cedides a través dels col·legis a l’alumnat sense recursos perquè puga seguir el curs de manera telemàtica.

A més, les àrees d’Educació i Serveis Socials municipals han tramitat, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, la instal·lació de 50 connexions wifi per a 50 tauletes més sense targeta de dades, cedides a l’alumnat pels centres. Per tant, entre les accions de la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament, més de 200 xiquets i xiquetes del municipi amb dificultats poden estar connectats per a seguir les activitats escolars com la resta de l’alumnat en aquest període de confinament. També hem adquirit 5.500 màsqueres de dos grandàries, reutilitzables i homologades, per a escolars de Borriana de 3 a 13 anys. Posteriorment, col·laborarem amb l’administració autonòmica per a continuar proveint els nostres infants del material necessari per a protegir-se quan isquen de casa i en els centres escolars. Seguim apostant per una desescalada responsable i amb accions que responen a la protecció social, perquè ningú no es quede enrere.

*Alcaldessa de Borriana