Els desafiaments de la ceràmica són també els desafiaments de la ciutat de Castelló: la innovació, la recerca, el desenvolupament, la competitivitat, l’excel·lència… Més de 600 congressistes procedents de més d’una vintena de països de tot el món participen en el Congrés de Qualitat del Taulell Qualicer 2018, un esdeveniment que projecta a Castelló com a capital mundial de la innovació ceràmica.

Quaranta-nou ponències, trenta-sis pòsters i sis sessions destacades integren un complet programa en el qual participen experts a nivell tecnològic i els màxims representants de les patronals taulelleres. Un congrés que en la seua quinzena edició a Castelló es converteix en el major fòrum per a avançar en recerca i desenvolupament. Dos factors imprescindibles en la competitivitat.

DE L’ÚS del material ceràmic en la rehabilitació al màrqueting digital i Big Data en el sector passant pel turisme intel·ligent o els reptes ambientals. Són alguns dels debats que s’aborden en Qualicer, el congrés de caràcter biennal que des de Castelló senta les bases d’una indústria d’abast mundial.

A l’Ajuntament de Castelló som conscients que la ceràmica és un sector clau en l’economia local i provincial, un sector generador d’ocupació i d’oportunitats, per la qual cosa brindem el nostre suport i reconeixement per a seguir superant els reptes de present i de futur que tenim per davant.

Un sector econòmic que, com la ciutat, afronta el seu futur apostant pel foment del talent i el coneixement i per la incorporació de les últimes tecnologies. Qualicer ens brinda una oportunitat única per a acompanyar al sector ceràmic en aqueix impuls necessari per a conquistar el futur. Un repte apassionant al que també fa front l’Ajuntament i que ens fa compartir l’aposta per l’excel·lència.

*Portaveu del Grup Socialista en l’Ajuntament de Castelló