El mes d’agost és el mes de deixar els deures fets per a l’inici del curs escolar i també polític. Per això estes setmanes hem estat deixant a punt alguns dels projectes que es posaran en marxa a partir del mes de setembre, compaginant tot eixe treball amb els preparatius i la celebració de les Penyes en Festes. Hi ha molt per fer i per això nosaltres hem compatibilitzat la festa amb la feina municipal.

Durant tot l’estiu hem fet diverses actuacions de millora i manteniment en els col·legis públics. Les més destacades són la pintura dels CEIP La Moleta i Cervantes. En este últim també s’han solucionat alguns problemes en el clavegueram. En el CEIP Colonia Segarra s’han renovat les connexions elèctriques i s’han fet obres per a habilitar dos aules per a fer desdoblaments.

D’altra banda en el CEIP La Cova s’ha obert un accés que connecta directament el centre educatiu amb l’exterior del centre social del Grup La Unió, perquè l’alumnat puga gaudir de més espai a l’aire lliure (el seu pati es queda xicotet) i de l’ombra natural dels arbres d’esta zona. A més els xiquets i xiquetes també podran utilitzar les pistes de frontó i petanca.

Els vallers i valleres que estes setmanes han passat pel centre de la ciutat hauran vist també les obres que s’estan realitzant en l’escoleta infantil del Sagrat Cor. En este cas les obres són finançades per la Conselleria i en una primera fase s’ha enderrocat el mur exterior per a instal·lar una nova tanca més segura i funcional i s’esta millorant l’accessibilitat. La segona fase d’esta important inversió està prevista per a finals d’any i contempla la remodelació integral d’estes instal·lacions emblemàtiques.

El nostre projecte de ciutat implica tindre unes infraestructures educatives dignes. Per això ens estem aplicant en els deures per a avançar en el Pla Edificant. Els últims mesos d’enguany seran definitius per a l’inici de les obres que ja tenim delegades per a millorar els nostres col·legis.

EN L’ÀMBIT SANITARI també ens hem posat les piles i la Conselleria ja ha adjudicat provisionalment les obres de reforma i ampliació del Centre de Salut I. En setembre es signarà el contracte amb l’empresa i en octubre començaran els treballs, amb una inversió total de 2,6 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. Així complirem amb un compromís que teníem amb la ciutadania i els vallers i valleres no hauran de desplaçar-se a Vila-real o Castelló per a rebre consultes d’especialistes.

En ocupació posarem en marxa un nou pla T’Avalem que beneficiarà quasi a trenta joves, tant qualificats com sense formació, que treballaran uns mesos per a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó en diversos projectes. Relacionat amb l’impuls econòmic, també s’iniciaran les obres per a la instal·lació de fibra òptica en els polígons industrials, que per fi deixaran de patir greus problemes de connexió que afecten a la seua eficiència i la seua competitivitat. La finalització de la peatonalització de la plaça del Centre també dinamitzarà comercialment i econòmicament la zona. Per això no parem.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó