Comencem un nou curs escolar i l’equip de govern d’Almassora comença el curs amb els deures sense fer. Encara esperem una resposta a la crisi sanitària, amb ajudes directes als diferents sectors afectats. No s’ha représ encara la programació cultural, s’ha reduït l’oferta esportiva i s’han eliminat serveis fonamentals per a facilitar la conciliació familiar i laboral com l’escola matinera sense buscar alternatives mentre en altres localitats sí que se’n presten.

Més enllà, ens preocupa especialment la manca d’actuacions a la platja. Davant fenòmens com la destructiva borrasca Glòria que vam patir l’any passat i amb les pluges torrencials de la passada primavera, calia haver posat en marxa els mecanismes que demanàvem per evitar les inundacions. Des de Compromís ho vam demanar insistentment perquè els veïns i les veïnes de la platja viuen amb l’ai al cor quan s’acaba l’estiu. Socialistes i Ciudadanos van rebutjar les nostres propostes, entre les quals hi havia actualitzar els protocols d’actuació davant dels temporals, solucions a llarg termini i sol·licitar ajudes per a reparar els danys. El temps passa i no avancem; més aviat, anem arrere.

Això mateix deuen pensar a Brussel·les. Vam aconseguir subvencions per valor de 5 milions d’euros de la Unió Europea per a transformar Almassora i vostés veuen grans obres? La construcció del trinquet està paralitzada i en projectes tan importants com la pantalla verda no s’ha progressat gens. Una actuació tan necessària com la construcció d’un centre juvenil que oferisca alternatives d’oci saludable a la gent jove s’ha descartat totalment i d’altres com el de Santa Quitèria, amb l’adequació d’un paratge natural tan emblemàtic i degradat, ni s’han inclòs en el pressupost d’enguany.

*Portaveu del Grup Municipal

Compromís per Almassora