Resulta curiós que el 25 de setembre, amb les eleccions generals ja convocades, el Partit Popular de Castelló realitzara una roda de premsa per a criticar la inacció del govern del Pacte de Fadrell coincidint amb els 100 dies de govern municipal. I dic que resulta curiós per diversos motius. En primer lloc, perquè suposa l’inici dels dilluns blaus, em permetran que bateje la idea que el grup popular ha tingut el darrer mes de realitzar rodes de premsa al saló de plens del nostre Ajuntament amb l’única finalitat de criticar l’acció del govern municipal. No entraré a valorar eixa oposició constructiva que demostra la iniciativa però sí és curiós que ho facen ara que el govern no pot contestar formalment a les crítiques per les limitacions conseqüents de la convocatòria electoral. Aquesta injustícia s’ha arreglat amb la reclamació presentada pel PSPV-PSOE davant la Junta Electoral de Zona i la resolució posterior en la qual es requereix al Grup Popular d’abstenir-se de realitzar eixes rodes de premsa fins al 10 de novembre. També a l’oposició fan trampes. Fi als efímers dilluns blaus.

En segon lloc, perquè mentre el PP diu amb una mà que aquest govern no fa ni ha fet res, amb l’altra ens denuncien davant la Junta Electoral per anunciar logros. Veuen la incoherència? Deixaré de banda l’oportunisme i adequació de la demanda però sàpiguen que mai s’han deixat de fer a Castelló rodes de premsa on s’expliquen els acords de la Junta de Govern Local. També és cert que en període electoral ho fem el més asèpticament possible. Però no s’entendria que no les poguérem fer a Castelló mentre sí que es fan (i sempre s’han fet) les rodes de premsa després del Consell de Ministres, per exemple. Més incoherent encara és quan el fons de la reclamació popular era per enumerar les inversions financerament sostenibles previstes. Un llistat que és públic, ha de passar per ple i està a disposició de l’oposició per a fer esmenes si així ho consideren oportú, encara que el dia de la comissió plenària cap grup polític de l’oposició havia revisat la documentació. I després donen lliçons de com treballar.

AL CAP I A LA FI, amb rodes de premsa o sense elles, la realitat és que aquest govern invertirà amb el romanent de tresoreria prop de dos milions d’euros ampliant la xarxa de clavegueram a l’entrador de la Marina, instal·lant una estació de bombeig i clavegueram en el camí Vell de la Mar, millorant el camí la Fileta, l’accés al pàrquing de l’EOI i la seguretat viària en l’entorn de l’antiga fàbrica Dusen, creant una nova rotonda en l’avinguda Enrique Gimeno amb avinguda Ribesalbes, remodelant els banys de l’edifici nou de l’Ajuntament, reparant del perímetre de la piscina del Pinar i instal·lant un nou joc infantil al parc Ribalta i sis banys públics a les places Fadrell i Doctor Marañón, parc Jocs Tradicionals, carrer Onda, entorn de la biblioteca de Rafalafena i entorn de l’estació d’autobusos de Castelló, solucionant així una problemàtica real per als usuaris de l’estació de tren. I és que en un moment on la crispació social és més que evident, els polítics hem de donar solucions i millorar el dia a dia de la nostra ciutat.

*Portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló