Cada nou any arriba amb nous propòsits. Nosaltres també ho fem però, sobretot, Compromís manté la prioritat de treballar per les persones.

Volem liderar l’Acord del Grau després de les eleccions. Compromís ha sigut el motor del progrés en Castelló aquests anys. Però la ciutat necessita més impuls encara perquè la feina era enorme. I hem de treballar, sense caure en el joc de la dreta, mantenint el diàleg social i potenciant el projecte polític per les persones. «Rescatem persones» era la idea bàsica de la passada campanya. Perquè calien polítiques valentes per a recuperar a les persones per davant del nepotisme i les corrupcions que havien deixat els governs del PP.

És el cas d’una d’eixes conselleries marginades per la dreta. Benestar Social abandonava als necessitats i desviava els recursos de la solidaritat internacional en corrupció. Mònica Oltra podia haver triat una Conselleria més còmoda, però la nostra vicepresidenta va optar per assumir dificultats i defensar a les persones.

Les ajudes que el Partit Popular menyspreava són imprescindibles per a moltes famílies. Quan qualsevol persona veu que no pot cuidar dels majors, de filles i fills, o de la parella. En eixe moment hem de ser poble i donar resposta des de les institucions. Però el PP girava l’esquena a les persones que necessitaven l’ajuda de les institucions creant, a més, un caos burocràtic.

Mònica Oltra va tornar el protagonisme a les persones. I va optimitzar la gestió de la dependència traslladant tràmits i recursos a les administracions locals. Això ens ha ajudat al treball de l’Ajuntament. De fet, afrontar l’emergència social era el primer punt del nostre acord de govern, tot i que la dreta ho criticava. Nosaltres hem triplicat la gent en el circuit de la dependència: 46.000 persones ignorades pel PP malgrat tindre dret a ajuda.

En Castelló hem simplificat la tramitació perquè és primordial donar resposta ràpida quan una família ho necessita. Ja hem aconseguit assumir les ajudes en el termini legal i crec que millorarem la resposta enguany.

El nostre treball en el benestar de la gent de Castelló és innegable. Nosaltres obrirem el centre de dia, per als malalts d’alzheimer, que el PP va tancar el 2012. Nosaltres hem donat més autonomia i tranquil·litat a quasi mil famílies en recuperar el servei de teleassistència per gent gran. Nosaltres vam buscar noves instal·lacions al Banc d’Aliments millorant la seua capacitat d’acció... Són moltíssimes les ajudes i polítiques que dediquem a millorar la vida de qui més ho necessita.

Ara cal que l’Ajuntament col·labore amb la Conselleria de Benestar Social per obrir una nova residència publica de gent gran. Tenim un dèficit de places i la consellera Oltra vol obrir un nou centre en el districte sud. Una instal·lació necessària i que Compromís blindarà en el nou Pla General, marcant la ubicació d’aquesta dotació. Nosaltres estem compromesos en aquells que més ho necessiten, i indistintament del color polític de qui governe cada institució, fiquem a les persones en primer lloc. Perquè el poble de Castelló, no tornarà mai a girar l’esquena a aquells que més ho necessiten.

*Vicealcalde i Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló