La pluja va ajornar ahir l’Aplec de Gent Gran que anava a celebrar-se per tercer any consecutiu al parc de Mèrida de la ciutat de Castelló i que ara tindrà lloc el 23 de novembre al Grup Sant Agustí i Sant Marc, junt als actes del Dia del Veí.

Organitzat per la Federació Coordinadora d’Entitats Ciutadanes de Castelló (Coasveca) i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i la Diputació de Castelló, amb aquest Aplec, els veïns volem posar en valor la important contribució que les persones majors fan en la societat, i conscienciar sobre problemes i reptes que planteja l’envelliment al món actual.

En la societat en la qual vivim, on les famílies han de treballar els dos pares per a mantindre econòmicament la unitat familiar, els nostres majors són fonamentals i la funció que realitzen en l’atenció dels nets, i fins i tot, ajudant de manera econòmica als fills i nets, tot i exigir durant anys unes pensions dignes sense que estes encara no s’hagin revaloritzat.

Des de la nostra federació veïnal, som conscients que els nostres majors tenen molt a dir en esta societat i han aportat, aporten i encara aportaran molts punts de vista i experiència que els veïns no volem deixar perdre.

Les persones majors sempre han exercit un paper important en la societat com a líders, cuidadors i custodis de la tradició. No obstant això, també són molt vulnerables, i molts cauen en la pobresa, queden discapacitats o pateixen discriminació. A mesura que millora l’atenció mèdica, la població de persones majors està creixent, igual que creixen les seues necessitats i, per descomptat, les seues contribucions al món.

El Dia Internacional de les Persones d’Edat és una ocasió perfecta per a destacar les importants aportacions que els nostres majors fan a la societat i crear consciència sobre les oportunitats i els desafiaments de l’envelliment en el món de hui.

La celebració del Dia Internacional de les Persones Majors té com a objectiu promoure polítiques i programes públics centrats en les persones perquè es puguen mantindre més temps actives en la societat i amb una millor qualitat de vida.

Des de Coasveca estem molt orgullosos d’organitzar per tecer any este Aplec perquè volem agraïr tot el que els majors ens han donat a la societat al llarg de la seua vida, encara que mai podrem pagar-los tot el que ens han fet.

Al mateix temps volem donar les gràcies tant a l’Ajuntament de Castelló de la Plana com a la Diputació de Castelló per la seua col.laboració en este acte que reuneix any rere any centenars de veïns i veïnes.

També donar les gràcies a ambdues institucions per apostar fa tres anys per aquesta experiència que esperem es mantinga al llarg del temps consagrant-se entre tots nosaltres.

Finalment, com no, donar les gràcies en majúscules, als nostres majors, que cada dia aporten molt en aquesta societat.

*President Coasveca