Dijous, 15 de desembre de 2016. Fa poc més d’un mes que Rajoy ha nomenat al nou ministre de Foment i Íñigo de la Serna anuncia que l’AVE arribarà a Castelló durant el primer trimestre de l’any 2017. Dimarts, 7 de febrer. Ja no. Ja veurem com i quan arriba l’AVE a les nostres comarques. Si ho fa. Tots els retards eterns que han patit els valencians, els trens suprimits i el deteriorament del servei ferroviari ha sigut a canvi de res.

Dimarts, 24 de gener. El ministre visita els punts de la costa més afectats pel temporal de mar i promet un pla integral per pal•liar-ne els efectes. Dissabte, 28 de gener. Un reial decret del Govern d’Espanya estableix que els ajuntaments han de pagar la meitat de les reparacions, neteges, obres i totes aquelles despeses derivades del temporal. A Almassora, seran més de 50.000 euros. Tot molt integral.

No els vull explicar de nou la història de les obres de regeneració de la nostra platja, paralitzades i sense data de finalització, perquè ja la deuen haver llegit moltes vegades. I continuem sumant: Medi Ambient no dona resposta a les al•legacions a la línia de Molt Alta Tensió en Almassora i Morella, tornen les retencions quilomètriques a l’A-7 a causa d’unes obres de reparació de la calçada mal planificades per Foment, i la via alternativa, l’AP-7, segueix sent de pagament per als valencians, a pesar que ja van pagar la contrucció amb els seus impostos. Milers d’almassorins i milions de valencians viuen diàriament les conseqüències de la manca d’inversions per part de l’Estat en la nostra terra. Transports públics de mala qualitat, carreteres deficients i cares i una protecció del litoral i del sector turístic (vital per a la nostra economia) insuficient són només alguns exemples del desinterés del Govern.

Hi ha moltes veus demanant ajuda a crits. Hi estic d’acord. Però és qüestió de voluntat equilibrar la balança entre les comunitats autònomes. I nosaltres aportem molt a eixes grans bosses amb les quals es paguen pensions, seguretat social i protecció social. Només demanem que se’ns torne allò que és nostre en forma d’infraestructures i serveis dignes.

*Alcaldessa d’Almassora