Emergència climàtica és intercanviar períodes de poquíssimes pluges amb períodes intensos de DANA o gota freda. A Almenara, des de fa uns quants anys, vivim els temporals amb el cor en un puny pensant en el veïnat de Casablanca, en la nostra platja i en el passeig marítim. En eixe ordre de prioritats, almenys per a mi.

Emergència climàtica és veure com la mar d’Almenara està cada vegada més a prop de la marjal i dels estanys perquè les actuacions humanes a la costa Nord del poble han provocat que a cada episodi de temporal marítim, allò parega l’escenari d’una pel·lícula de temor. Deien que tindríem platges de postal per atraure turisme i ens ha sortit el tir per la culata.

Emergència climàtica és que la joventut d’Almenara, la meua generació i les futures, no sàpiga si podrà viure la seua platja com l’ha viscuda fins ara. L’obsessió dels governants pel ciment ha sigut tremendament egoista i irresponsable. On nosaltres veiem patrimoni natural, hi ha qui veu sacs plens de diners per a ells i per als seus amiguets. Han fet i desfet amb total impunitat i ho està pagant la gent. Hem d’actuar i protegir-lo abans que algú comence a construir adossats.

Justícia climàtica és oposar-se a l’especulació urbanística en Montalmenara, al polígon TrasCastell i altres salvatjades similars que s’han fet a vora mar al País Valencià. Necessitem gestionar la nostra costa des d’ací i que l’Estat realitze inversions i infraestructures adequades.

Volem solucions ja. Per això, els nostres representants a les institucions vetllaran per crear fons de contingència per emergències climàtiques. I per això, el suport de Joan Baldoví a Madrid no serà un xec en blanc per a Sánchez i Iglesias.

*Regidor Compromís per Almenara