+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 

Opinión

 

El turno

Emergència a la costa

 

QUIQUE Castelló
13/12/2019

Emergència climàtica és intercanviar períodes de poquíssimes pluges amb períodes intensos de DANA o gota freda. A Almenara, des de fa uns quants anys, vivim els temporals amb el cor en un puny pensant en el veïnat de Casablanca, en la nostra platja i en el passeig marítim. En eixe ordre de prioritats, almenys per a mi.

Emergència climàtica és veure com la mar d’Almenara està cada vegada més a prop de la marjal i dels estanys perquè les actuacions humanes a la costa Nord del poble han provocat que a cada episodi de temporal marítim, allò parega l’escenari d’una pel·lícula de temor. Deien que tindríem platges de postal per atraure turisme i ens ha sortit el tir per la culata.

Emergència climàtica és que la joventut d’Almenara, la meua generació i les futures, no sàpiga si podrà viure la seua platja com l’ha viscuda fins ara. L’obsessió dels governants pel ciment ha sigut tremendament egoista i irresponsable. On nosaltres veiem patrimoni natural, hi ha qui veu sacs plens de diners per a ells i per als seus amiguets. Han fet i desfet amb total impunitat i ho està pagant la gent. Hem d’actuar i protegir-lo abans que algú comence a construir adossats.

Justícia climàtica és oposar-se a l’especulació urbanística en Montalmenara, al polígon TrasCastell i altres salvatjades similars que s’han fet a vora mar al País Valencià. Necessitem gestionar la nostra costa des d’ací i que l’Estat realitze inversions i infraestructures adequades.

Volem solucions ja. Per això, els nostres representants a les institucions vetllaran per crear fons de contingència per emergències climàtiques. I per això, el suport de Joan Baldoví a Madrid no serà un xec en blanc per a Sánchez i Iglesias.

*Regidor Compromís per Almenara

 
 
1 Comentario
01

Por Cruda Realidad 9:12 - 13.12.2019

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Efectivamente Regidor, la especulación desmedida y sin escrúpulo alguno, ha destrozado la dinámica del litoral de la costa sur de la provincia y las consecuencias son más que evidentes. Las gravas que destrozan los paseos marítimos, son las mismas que antaño formaban los protectores cordones litorales. Cordones de gravas que hemos expoliado, aplanado o eliminado, para construir imposibles paseos marítimos y artificiales playas caribeñas.......Los técnicos de Costas saben perfectamente que cualquier mínima alteración de los perfiles naturales de nuestras costas, que son distintos en invierno y en verano, tiene consecuencias negativas que pueden llegar a ser irreversibles. Técnicos que en más de una ocasión han tenido que agachar las orejas, tragarse sapos del taño de elefantes y ejecutar actuaciones suicidas para nuestras costas, demandas por unos políticos que todos los días sueñan con el irrepetible Benidorm.......,