Aquestes alçades vosté assistirà incrèdul a veure com els «todologos» de guàrdia li expliquen el proper renaixement que tindrà la nostra ciutat, i tota la província, amb l’arribada de l’AVE a les platges de Castelló. Sols dues dades, per ser alta velocitat cal que el tren circule a més de 250 km/h i si entre a la pàgina de Renfe, pot comprovar com l’Euromed i el Talgo entre València i Castelló és més econòmic i ràpid que l’AVE, així que ho pot tenir clar: a Castelló no arriba l’alta velocitat. Tots els milions d’euros invertits en l’estafa del tercer fil estan pensats exclusivament per evitar un transbord en el trajecte Madrid-Castelló.

Però el gran engany no és que açò que ve no és alta velocitat, això és el de menys, el gran engany és fer-nos creure que aquesta ha de ser la nostra prioritat, que per estalviar uns minuts a un grapat de persones, milers han d’assumir retards i perdre temps diàriament en les seues vides, és fer-nos creure que el model radial i centralista és productiu, quan el que necessita el nostre teixit industrial és un corredor mediterrani cap Europa. És fer-nos creure que el turisme sols viatja en preferent, és fer-nos creure que hem de matinar mitja hora més cada dia per anar a estudiar a la universitat o a treballar al poble del costat perquè ha de ser així i punt, quan no fa tant de temps no ho era i a sobre teníem bonificacions en el bitllet d’anada i tornada, coses que sembla no l’importen a M. Rajoy.

Davant de tots aquests enganys, Compromís no podem formar part d’aquest teatre, la ciutadania de Castelló mereix més respecte. Quan Renfe i el Ministeri complisquen la promesa de recuperar les freqüències i durades del trajecte de rodalia de la línia C6, que teòricament es recuperen avui, tindrem motius per estar contents, per ara aquest tercer fil ha costat massa recursos pel poc que pot oferir. El nostre teixit industrial necessita un corredor mediterrani, això si que és prioritari.

El nostre model de creixement econòmic mira a Europa, la indústria i connecta el territori mentre que el seu sols evita un transbordament... no paga la pena.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajutament de Castelló