+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

La rueda

«Emosido engañado»

 

Ignasi Garcia Ignasi Garcia
23/01/2018

Aquestes alçades vosté assistirà incrèdul a veure com els «todologos» de guàrdia li expliquen el proper renaixement que tindrà la nostra ciutat, i tota la província, amb l’arribada de l’AVE a les platges de Castelló. Sols dues dades, per ser alta velocitat cal que el tren circule a més de 250 km/h i si entre a la pàgina de Renfe, pot comprovar com l’Euromed i el Talgo entre València i Castelló és més econòmic i ràpid que l’AVE, així que ho pot tenir clar: a Castelló no arriba l’alta velocitat. Tots els milions d’euros invertits en l’estafa del tercer fil estan pensats exclusivament per evitar un transbord en el trajecte Madrid-Castelló.

Però el gran engany no és que açò que ve no és alta velocitat, això és el de menys, el gran engany és fer-nos creure que aquesta ha de ser la nostra prioritat, que per estalviar uns minuts a un grapat de persones, milers han d’assumir retards i perdre temps diàriament en les seues vides, és fer-nos creure que el model radial i centralista és productiu, quan el que necessita el nostre teixit industrial és un corredor mediterrani cap Europa. És fer-nos creure que el turisme sols viatja en preferent, és fer-nos creure que hem de matinar mitja hora més cada dia per anar a estudiar a la universitat o a treballar al poble del costat perquè ha de ser així i punt, quan no fa tant de temps no ho era i a sobre teníem bonificacions en el bitllet d’anada i tornada, coses que sembla no l’importen a M. Rajoy.

Davant de tots aquests enganys, Compromís no podem formar part d’aquest teatre, la ciutadania de Castelló mereix més respecte. Quan Renfe i el Ministeri complisquen la promesa de recuperar les freqüències i durades del trajecte de rodalia de la línia C6, que teòricament es recuperen avui, tindrem motius per estar contents, per ara aquest tercer fil ha costat massa recursos pel poc que pot oferir. El nostre teixit industrial necessita un corredor mediterrani, això si que és prioritari.

El nostre model de creixement econòmic mira a Europa, la indústria i connecta el territori mentre que el seu sols evita un transbordament... no paga la pena.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajutament de Castelló

   
1 Comentario
01

Por Cruda Realidad 13:19 - 23.01.2018

DENUNCIA ESTE COMENTARIO

Ayuda: Si considera que este comentario no debe aparecer en este web, por favor indíquenos el motivo y pulse el botón [Enviar aviso].

Estimado Ignasi, no es lo mismo ser engañado que dejarse engañar. Con el AVE castellonero han sido legión quienes se han dejado engañar….. , sobre todo aquellos con responsabilidad en la nefasta gestión del proyecto inicial del Corredor Ferroviario Mediterráneo y que actualmente son sus socios en el gobierno autonómico y municipal. Tren de alta velocidad es todo aquel que puede circular, como mínimo, a 250 km/h. En España hay lineas de alta velocidad (LAV) en las que los trenes no pueden superar los 200 km/h (AVE Bif. Medina-Zamora y Valladolid-Leon) y los 250 km/h (AVE Códoba-Sevilla) y líneas convencionales en las que los trenes pueden alcanzar los 220km/h (Castellón-Vandellós y La Encina-Xàtiva). El tercer hilo no se proyectó para que el AVE llegara a Castelló, se proyectó para mantener la conexión para mercancías en ancho ibérico de Castelló y Valencia con la linea Sagunto-Zaragoza, cuando el Corredor pase al definitivo ancho UIC en las dos vías. Prepárese Ignasi, las obras de tercer hilo no han acabado y puede que lo peor esté por llegar…...y no será precisamente a causa del nuevo par de trenes AVE y del solitario Intercity.