Ahir va tindre lloc una sessió especial a la Diputació de Castelló, una sessió que donava pas a la continuïtat del canvi encetat en 2015 a l’Ajuntament de Castelló i també a les nostres comarques. Aquest canvi no ve del no-res, ve d’una manera que s’ha mostrat tant diferent com necessària de fer política, on hem situat a les persones en el centre de totes les nostres decisions.

Durant els anys que Compromís ha estat a la Diputació, hem demostrat ser positius a l’hora de fer propostes i també ferms quan tocava defensar els interessos de les nostres comarques.

Hem sigut capaços d’arribar a consensos, per elaborar el pla que donà pas a un repartiment equitatiu de les ajudes, deixant de banda l’arbitrarietat i l’amiguisme. Ens hem enfrontat a la corrupció quan l’hem trobat en dins dels murs d’aquest palau, i l’hem fet fora. També hem treballat per evitat la privatització de serveis sanitaris de l’Hospital Provincial, perquè nosaltres som dels que pensem, que la teua cartera no pot determinar la teua salut. I per això treballarem perquè l’hospital s’integre tant dins de la Conselleria de Sanitat Universal, com en el consorci hospitalari. A més, revisarem les competències impròpies d’aquesta diputació, perquè siguen assumides per l’administració competent, millorant en eficiència i en servei públic.

A Compromís estem molt satisfets de l’acord de govern al qual vam arribar, un acord fruit del diàleg que portarà a la Diputació les polítiques progressistes, ecologistes, feministes i valentes, per dur a terme el canvi que necessita aquesta institució. Amb aquest pacte es pretén avançar en la cohesió social i territorial de les nostres comarques, evitant que ningú quede exclòs i garantint que ningú quede aïllat. Perquè volem fer de les nostres comarques una terra d’oportunitats, perquè solament captant inversions i amb activitat econòmica a l’interior podrem aturar el despoblament.

Avui ens comprometem a tindre un govern estable i dialogant en la Diputació.

Un govern que entenga que els que millor coneixen al veïnat dels nostres pobles, són els seus ajuntaments i per això estarem al servei de les alcaldies, fent la política, com s’ha de fer, de baix cap a dalt i escoltant a la ciutadania.

Un govern estable i també just, que treballarà en la distribució objectiva dels recursos dels quals disposem, tenint especial cura d’eixos 89 municipis que tenen menys de 1.000 habitants. Un govern aliat del Botànic, perquè és el govern de la Generalitat qui, malgrat l’infrafinançament que injustament patim des del govern central, està garantint els drets bàsics, la inclusió social, l’educació, les infraestructures, l’ocupació, la sanitat, el medi ambient.

I per això, treballarem de la mà, coordinant esforços, sumant recursos, sent més eficients. Encarant els reptes de l’ocupació, el despoblament, el canvi climàtic i el respecte al medi ambient. Perquè sentir orgull de Castelló, no sols és gaudir de caminar per la Tinença de Benifassà, o la Serra d’Espadà, no és sols pujar al cim del Penyagolosa o passejar per la marjal d’Almenara o la platja de Torrenostra. És la defensa del nostre territori, del nostre patrimoni, perquè tenim un deute en les generacions futures i la solució s’ha de donar ja.

*Regidor de Compromís per Castelló i diputat provincial