Fa uns mesos a través de les xarxes socials ens van anunciar als alcorins i alcorines la constitució de l’associació local de les Dones Progressistes de l’Alcora. En 2018 efectivament, no hauríem de parlar d’açò com de cosa extraordinària. No obstant això, i, lamentablement, la realitat ens demostra que la lluita de les dones continua sent fonamental perquè aquesta societat avance per la igualtat real entre dones i homes.

Com a alcalde vull aprofitar aquestes línies per reiterar el compromís i el treball de l’Ajuntament de l’Alcora en defensa de la igualtat i per l’eliminació de les discriminacions de gènere. En aquest sentit, i després de mesos de treball, està a punt d’aprovar-se el Primer Pla d’Igualtat per al personal de l’Ajuntament de l’Alcora.

L’objectiu del mateix és vetllar pel principi d’igualtat efectiva a través de diverses accions, que incideixen en àrees tan diferents com són la presa de decisió, la comunicació, la conciliació i la coresponsabilitat, o en l’àmbit de serveis i subministraments, i que té com a resultat 35 mesures que beneficiaran a les dones i homes que treballen al consistori. A més, actualment, ens trobem en la fase inicial d’elaboració del Primer Pla d’Igualtat Municipal, que té com a finalitat crear una guia d’acció municipal capaç d’involucrar tota la ciutadania de L’Alcora, per tal d’eradicar la violència masclista i les desigualtats de gènere, i tenir a aquest Ajuntament com a institució impulsora per a la promoció de la igualtat real i efectiva de dones i homes del municipi. En l’actualitat els llocs de responsabilitat, aquells en què es prenen les decisions, segueixen sent ocupats majoritàriament per homes. Segons dades de la Unió Europea, les dones amb prou feines aconsegueixen el 25% d’aquests llocs de responsabilitat, enfront del 75% d’homes. Per tant, no hi ha dubte que el sostre de vidre continua present en la carrera professional de les dones.

Vull donar tot el meu suport a aquestes dones valentes que han decidit donar un pas endavant per lluitar en la nostra localitat contra totes aquestes desigualtats, dones com Estela, Míriam, Antonia, Rosa, Vanessa, Marta, Pilar, Anna, i moltes més.

*Alcalde de l’Alcora