Estem a mitjan juny i és època de finals de curs i de balanços. A la Regidoria de Cultura no estem de final de curs ni molt menys, la programació de juny i juliol donen bona fe del que els hi dic. Celebrarem el dia Internacional de la Música, començarem l’Espai Clàssic. En juliol arriba el cicle Dilluns al Ras, el Qüeer Cinema al Menador, Arrankapins ens portarà el millor rock&roll al Pinar, el Planetari amb la seua programació... un estiu ben ple de vida que demostra que el curs, culturalment parlant, a Castelló dura dotze mesos.

S’ha parlat molt, i molt bé, del canvi en la manera de fer política que la gent nota en el seu dia a dia, però s’ha parlat poc de com ha canviat el discurs polític en aquests tres anys de governs amb Compromís. Compromís hem aconseguit ficar a les persones al centre del discurs polític, on sempre haurien d’haver estat. Fem memòria, fa només tres anys el discurs, tant al País Valencià com a la resta de l’Estat, estava centrat en la prima de risc, en el rescat bancari, en el FLA i en l’estabilitat pressupostària. Eren els temes del que ens parlaven els nostres dirigents mentre, d’amagades i emparant-se en aquest discurs, ens retallaven drets laborals, congelaven sous i pensions, ens aplicaven el copagament farmacèutic o expulsaven del nostre sistema sanitari a la gent més necessitada, entre altres mesures catastròfiques per a la societat.

Però ara els discursos, i les accions, dels nostres governants estan centrats en la gent. Ara parlem de pobresa energètica o desnonaments i fem Llei Valenciana de la Funció Social de l’Habitatge, llei que va paralitzar el PP. Parlem d’educació pública i engeguem programes com Xarxa Llibres o Edificant. Parlem de solidaritat i som exemple a tot el món amb accions com la Operación esperanza mediterránea però també retornant la targeta sanitària a tot el món que viu a les nostres terres. Parlem de dignitat i reduïm les llistes d’espera per a la valoració de la dependència d’una manera exponencial. En definitiva, parlem de persones i governem per a les persones. I tot aquest canvi no ha estat casual, aquest canvi ha estat possible gràcies al fet que Compromís som el motor del canvi.

*Regidora de Cultura de Castelló