La nostra residència municipal per a persones majors i dependents es fa gran, tant que ja ha arribat a la majoria d’edat. Fa 18 anys que el centre fa la tan necessària funció de tindre cura dels almassorins i les almassorines que ho necessiten i de donar-los la millor atenció possible en eixa última etapa de la vida.

Però no sempre ha oferit un servei tan bo com ho fa en l’actualitat. De fet, durant uns quants anys va haver de patir, entre moltes altres qüestions, les molèsties que provocava el recinte de festes. Per això, el primer que vam fer quan vam assumir l’alcaldia l’any 2015 va ser conveniar amb CaixAlmassora la cessió d’un terreny per situar l’envelat de festes i evitar els molestos sorolls a les nostres persones majors.

Fa quatre anys, vaig assumir el repte de retornar al centre tot el que li havia llevat el Partit Popular durant molts anys de contínues retallades en serveis públics. I al llarg dels quatre anys en què em vaig fer càrrec de la Regidoria de Serveis Socials i de la presidència del Consell d’Administració de la Residència ho vam aconseguir. El centre va recuperar i ampliar la plantilla que tenia abans de les retallades. Vam fer reforços a l’estiu i en hores punta i vam crear noves figures importants com la d’una treballadora social o una tècnica en Administració i Gestió Pública.

Però no només ha millorat l’atenció que reben les persones usuàries amb la contractació de més personal. També s’han ampliat els serveis que ofereix, amb noves activitats com la teràpia amb gossos, i s’han fet nombroses millores en les instal·lacions i en l’equipament del centre.

Durant estos anys, el centre no ha deixat de donar-nos alegries. Entre moltes d’altres, vam ser seleccionats per a un projecte de l’UJI encaminat a investigar prototipus de bastons, pel qual hem rebut un premi de la Fundació DomusVi. També ha rebut altres premis com el de bones pràctiques de la Fundació SARquavitae per un projecte que fa anys que implica a tots els xiquets de cinqué de Primària d’Almassora. Eixe és un altre dels principals mèrits del centre: implicar-se en la vida social almassorina i contribuir a fer poble.

Per a mi, la residència és com un fill gran. Enhorabona per tota eixa feina que feu i que hem fet i per molts anys més.

Esperem que el nou equip de govern treballe per assegurar que es mantinga la qualitat que hem aconseguit i no permeta que patisca una altra època de penúries. Perquè la nostra resi és un dels serveis públics amb més valor que gestionem, ajuda moltes famílies i torna l’alegria a moltes persones. La mateixa alegria amb què des de divendres viuen una programació d’actes variada que contribueix a enriquir les festes de la Mare de Déu del Roser, la qual s’estendrà durant tota la setmana. Els convidem a gaudir de tots els actes programats. Molt bones festes a tots els almassorins i les almassorines!

*Portaveu Compromís per Almassora