Acabem de clausurar la XII Setmana de la Gent gran, una edició carregada de novetats amb l’objectiu de donar més protagonisme a qui se’l mereix: els majors de Castelló. Dels 24 actes celebrats en aquesta setmana, 18 s’han incorporat per primera vegada a la programació que hem dissenyat des de la Regidoria de Gent Gran. Un 75% de novetats que, amb la complicitat del personal de l’Oficina del Major, demostren les ganes de treballar pels majors. Ells i elles s’ho mereixen.

Novetats que s’han centrat, sobretot, a donar major pes a les activitats intergeneracionals, en les quals han participat un centenar d’estudiants de cinquè i sisè de Primària del col·legi Bernat Artola. I han sigut tot un èxit. Tant, que ja ens han demanat repetir l’any que ve aquestes activitats.

També s’ha incorporat com a novetat una conferència sobre finances del dia a dia a càrrec de la Fundació UCEIF. Una xerrada que pretenia fer més comprensibles els conceptes econòmics i financers als ciutadans, ajudar a l’adopció de decisions financeres responsables i informades i contribuir a una millor comprensió per part de les persones majors.

Són solament un exemple de l’aposta per impulsar un envelliment actiu en la nostra ciutat. Perquè no podem deixar escapar la intel·ligència, els coneixements i l’experiència dels nostres majors. En açò ningú ens podrà frenar, ja que la voluntat del consistori de donar veu als majors és prioritària. H

*Regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Castelló