A banda de les moltes animalades que li hem sentit dir, ara Casado diu que vol tramitar dependència en un termini de 30 dies. Mola. Però jo recorde també Rajoy dient que «la llei de la dependència no és viable», un PP que imposava copagaments als dependents i no oblide que quan arribàrem a la Generalitat hi havia 47 mil persones esperant ser ateses. I el més greu és que a aquestes 47 mil cal sumar 17 mil expedients ocults als calaixos: 17 mil persones que havien fet papers però no estaven en cap ordinador ni en cap llistat i que, si haguera continuat el PP, mai hagueren tingut resposta.

Hui hi ha més de 78 mil atesos, molts més dels 41 mil de 2015, i a Castelló, aquest mes, s’han tramitat 583 valoracions i s’han rebut 525 sol·licituds noves. Persones que saben que a Castelló, amb nosaltres, rebran el que diu la llei. Ara per ara s’està acabant una residència pública a Sant Mateu i en comença una de nova a Castelló. A Vila-real ja funciona un centre que atén persones amb malalties mentals, que abans no estava, i a Benicàssim tindrem un nou centre per a majors. A tot això sumem els pisos tutelats, els serveis d’atenció domiciliària als pobles i tot un seguit de recursos que abans no teníem que venen a fer-nos la vida més fàcil. Però hi ha alguna cosa que igual no saben. La llei estatal, la Llei de Dependència i Autonomia Personal, diu que els recursos que rep la ciutadania han de ser pagats 50% per l’autonomia i 50% per l’Estat. I en aquests moments l’Estat sols cobreix el 30%, de manera que la resta l’assumeixen els valencians i valencianes íntegrament.

Ni amb Rajoy ni amb Sánchez hem rebut el que toca. Solament Compromís ha complit la llei i seguirem avançant i fent que ens paguen allò que ens toca, ni més ni menys. La llei, Sr. Rajoy, era viable, solament calia compromís.

*Candidata Compromís a Les Corts