Els EROs i la Gürtel són com el nou «Cànovas i Sagasta» en versió putrefacció i corrupció. Un turnisme bipartidista de «ara furta un, ara furta l’altre». El PSOE insisteix en desvincular-se de la trama dels EROs. El seu secretari d’organització, J.L. Ábalos, assegurava que açò «és cosa del passat». Doncs ja està, arreglat! Collonut! Tampoc val ara traure’s de damunt la sentència dels EROs atacant el PP per la Gürtel.

No es pot blanquejar una trama i ennegrir l’altra. El PP, per descomptat, ha d’assumir les seues responsabilitats, però la brutícia del PSOE fa la mateixa pudor. És indignant que fins ara no s’ha vist ni una mínima reflexió. Ni tan sols la dimissió de Susana Díaz, qui va perdre les eleccions que van obrir la porta a l’extrema dreta?

L’any 2015, el magistrat J. Barreiro va instruir la causa al Suprem i va afirmar que el que els responsables del PSOE havien fet a Andalusia era muntar un sistema durant 10 anys basat en subvencions sense control, amb caràcter prevaricador i l’objectiu de mantindre una xarxa clientelar disfressada de finançament. Evitaven així controls i beneficiaven a tercers. 854 milions d’euros que van volar. Bo, en realitat ni se sap quina xifra és, perquè com era il·legal, no es pot conéixer per quin forat van eixir els bitllets. Va ser un autèntic cortijo, com un helicòpter que per on passa llança diners per a alimentar el clientelisme.

Ara, investiguen l’advocat García Nebot, relacionat amb la gestió urbanística a Vila-real, per tràfic d’influències, suborn, prevaricació, falsedat documental, etc. L’oposició, com és natural, va demanar els contractes d’aquest advocat i el Govern local de PSOE i Podemos decideix declarar-ho secret. Així, ningú podrà saber què ha sigut dels impostos que hem pagat.

*Regidor de Compromís per Vila-real