Dissabte passat alcaldes, portaveus i regidores de Compromís de la província vam tenir un dinar de campanya amb Íñigo Errejón, Joan Baldoví i Marta Sorlí. Va ser un acte profitós.

El sector industrial necessita urgentment el Corredor i els accessos al Port. I és que tenim capacitat d’innovar per ser més eficients i cuidar el nostre medi ambient, però les lleis del bipartidisme ens han impedit estar a l’avantguarda.

Som una terra de costa i receptora de turistes, però els nostres pobles pateixen el despoblament i aturar-lo ha de passar per garantir l’accés a l’habitatge, als serveis bàsics i al treball. Aquests temes paren ben lluny de l’M-30 i no ixen a televisió, però ens afecten i molt. I per això treballarem de la mà de Más País.

Un altre exemple són les dessaladores, construïdes per l’ànsia especulador i que ara condicionen el futur dels ajuntaments. No podem tenir pobles sense aigua i consistoris endeutats per plantes projectades amb deliris d’enriquiment.

Parlem també del finançament, l’educació pública, la igualtat real, temes oblidats en aquesta campanya que s’haurien d’haver resolt. Però els egos de Sánchez i companyia li han donat una segona oportunitat a la dreta. Mónica Oltra i Rita Maestre ho van explicar clar en la seua visita a Castelló: per què diuen que derogaran la llei mordassa i la reforma laboral i no han mogut un dit per aconseguir-ho en tot l’any? Jo no me’n fie.

Per això, oferim una alternativa amb Més Compromís i Más País, disposats a desbloquejar la situació, a aturar l’extrema dreta a la nostra terra i a portar a Errejón, Baldoví i Sorlí al Congrés. Perquè així garantirem el govern d’esquerres que necessita el País Valencià i Espanya.

*Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló i diputat