Aquest més d’octubre s’ha assolit una fita que marcarà un abans i un després a l’Alcora. Des del dia 1, la nostra localitat compta amb una extensió de l’Escola Oficial d’Idiomes, fent-se realitat una demanda dels veïns i veïnes. L’objectiu és anar ampliant l’oferta any rere any. Les bases ja s’han assentat, ara cal que la iniciativa es consolide.

La secció de l’EOI és un clar exemple de com es fan ara les coses des del govern de l’Alcora. Si ens preguntem per què no s’havia posat en marxa abans este servei, la resposta és clara: perquè ni tan sols s’havia intentat... no s’havia fet absolutament res al respecte. Si no es fixen grans objectius, no s’aconsegueixen grans metes. Ja fa temps que des de l’Ajuntament estem treballant per tal d’aconseguir-ho, i també he de dir que la nostra demanda ha sigut molt bé acollida des del principi per la Conselleria d’Educació. La bona sintonia i el treball coordinat des d’ambdues administracions han fet que tot l’esforç haja acabat arribant a bon port.

En la meua trajectòria com a polític he visualitzat i somiat amb aconseguir molts objectius per tal de transformar l’Alcora.

El que més em motiva és veure com es van esbossant els fonaments de projectes realment importants, que van a determinar el futur del nostre poble. Projectes que s’estan gestant i que creixeran any rere any. Tota transformació té un principi i és possible gràcies a decisions valentes, a polítiques decidides.

Vam començar per fer realitat una altra reivindicació històrica, comptar amb servei de farmàcia de guàrdia tots els dies de l’any. Després van vindre altres ambicioses actuacions: projecte urbanístic d’accessibilitat al carrer Sant Francesc i el seu entorn, primers passos en la recuperació de la Reial Fàbrica, remodelació de la plaça Espanya (en marxa), etc, etc.

Un altre objectiu assolit recentment és que, enguany, els veïns i veïnes han pogut tramitar la seua declaració de la renda a l’Ajuntament, sense haver de desplaçar-se. El primer és tindre voluntat política, i després, molt de treball i constància. Si alguna cosa hem deixat clara és que, moltes vegades, voler és poder.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora