La política ja no és anar a votar cada quatre anys. Els governs del canvi hem portat a les institucions noves formes de fer política, en les quals comptem amb els veïns i veïnes tots els dies, i les veïnes i veïns compten amb nosaltres també cada dia. I això és perquè hem situat a les persones en el primer lloc de la nostra llista de prioritats i en el centre de l’acció política municipal, la més propera a la ciutadania.

Per això, al poc d’arribar al govern de la Vall d’Uixó vam impulsar el projecte Govern al teu barri, amb l’objectiu principal d’escoltar als vallers i valleres i millorar entre totes i tots la nostra ciutat i els nostres barris. Més de 800 persones van participar en eixa primera edició. L’experiència va ser molt positiva, però vam detectar alguns punts a millorar per a facilitar la màxima participació ciutadana.

El proper 3 d’octubre començarem la segona edició al Toledo i ho farem amb moltes novetats. No serem sols l’alcaldessa i els regidors qui ens aproparem als barris, sinò que traslladarem bona part dels serveis municipals per a guanyar en utilitat i eficiència. Amb nosaltres estarà la Policia Local, la brigada municipal, Serveis Socials, Urbanisme i qualsevol departament municipal necessari, depenent de les necessitats particulars i la idiosincràsia que té cada zona de la nostra ciutat.

Una altra de les millores és que des de les 09.00 a les 12.00 hores l’atenció ciutadana serà individual, a diferència de l’anterior Govern al teu barri, on utilitzàvem les assemblees per a posar en comú la situació del barri. Això feia que moltes persones tingueren vergonya de parlar en públic, davant de més gent. I com no volem que ningú es quede sense poder opinar hem decidit fer una atenció més personalitzada i instal·lar una bústia per a recollir per escrit totes les propostes i suggerències.

A més, en cada barri ens reunirem amb associacions i col·lectius, visitarem l’escola per a compartir dinar en el menjador escolar amb l’Ampa i l’equip docent i xafarem el carrer per a vore les necessitats que ens traslladen les veïnes i veïns. Tot això, en un moment clau per a rebre peticions i propostes i que puguen incloure’s en els pressupostos per al 2018, en els quals ja estem treballant.

Dins d’eixes noves formes de fer política de les quals parlava abans està també la sinceritat. Serem sincers amb aquelles qüestions que no es puguen fer, siga per motius econòmics o legals. Ara les promeses es compleixen i no queden en paper mullat, com hem demostrat amb la compra del local per a ampliar el centre social La Vallense o amb la remodelació del camp de futbol de La Moleta.

Amb La Vallense seguim esperant que la Diputació de Castelló complisca amb la paraula que ens va donar, perquè es van comprometre a pagar les obres d’ampliació si l’Ajuntament comprava el local. Nosaltres ja hem complit amb la nostra part, però la Diputació de moment ni està ni se l’espera. Mentre altres incompleixen, nosaltres seguim treballant i reivindicant allò que és just, no per a nosaltres sinò per als nostres majors i per a tots els vallers i valleres.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó