Justícia. Eixa es la paraula que pot definir que després de més de 20 anys de lluita del poble d’Almenara, per fi, vegem la llum al final del túnel i tindrem les demandades esculleres. Si tot va bé als primers mesos del proper any podrem vore com comencen les obres a la Platja Casablanca. Més prompte que tard seran una realitat, una volta acabe el procés de licitació i adjudicació de les obres per part del Govern d’Espanya, que ja està en marxa per prop de 8 milions d’euros.

Ha costat molt. Massa. Però aquesta alcaldessa junt a l’equip de govern, no ha perdut mai l’esperança ni les ganes de lluitar pel nostre poble. Així hem seguit el camí iniciat pels nostres antecessors. No hem dubtat en reivindicar a tots els llocs, a conversar mil i una voltes amb la gent de Costes, a anar a Madrid sempre que ha sigut necessari, a demanar ajudes al president de la Generalitat Ximo Puig, o anar a vore al president del govern, Pedro Sánchez , per mostrar-li els problemes de la nostra mar. A tots ells l’agraïment per atendre les necessitats d’Almenara.

Ara bé, el mèrit d’aconseguir els espigons és de tot el poble d’Almenara, que ha estat sempre ahí. Que no ha decaigut, i que no ha parat de reivindicar el que era de justícia mentre veia que poc a poc la mar s’apropava a les vivendes. El poble d’Almenara ha estat, com sempre, combatiu, i no ha dubtat en demanar allà on fora allò que feia falta, i és més, no ha baixat mai els braços encara que les notícies no foren bones. Eixa lluita ha fet que siguem el primer poble d’Espanya on començaran les actuacions específiques per a l’estabilització del litoral. Enhorabona!

En estos moments no vull oblidar-me de la gran tasca realitzada per la Plataforma en Defensa de la Costa, amb Cristóbal Gómez al front, així com l’esforç i treball fet per tota aquella gent des de l’àmbit social, tècnic i polític als darrers 20 anys per a que les esculleres siguen una realitat.

Massa temps ha passat. Hem vist molts temporals i desfetes a la nostra mar, però el compte arrere per a la protecció ja ha començat, i si tot va bé, prompte podrem vore les obres en marxa. Esperem que els terminis siguen ràpids, perquè volem vore les esculleres quan més prompte, millor. I fins que les vejam, no anem a parar. H

*Alcaldessa d’Almenara i Secretària d’Organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló