Les paraules «esport» i «educació» han d’anar sempre lligades, m’explicaré. Jo vull una educació molt esportiva. Vull una societat activa, sana, conscient dels beneficis que aporta la pràctica d’una activitat física adequada... i per a això cal una millor educació física amb vocació de salut i de diversió, de socialització i d’aprenentatge.

És cert que cada vegada més i més persones practiquen algun tipus d’activitat física i que a Castelló, l’esport està assolint uns alts nivells de pràctica però encara hi ha una gran quantitat de xiquetes, xiquets i adolescents «apoltronats» en una vida passiva, o que per diversos motius, han anat abandonant la pràctica de l’esport. L’educació física als centres ha de tindre com a objectiu que els xiquets i xiquetes gaudisquen del moviment, l’acció i el joc i que valoren la seua importància per al correcte funcionament corporal i per a la pròpia felicitat.

I JO VULL, un Esport Educatiu: som un poble que gaudeix de l’esport i l’acció motriu en totes les disciplines que impliquen superació i diversió. L’esport treballa no només el cos, sinó que també porta implícits una sèrie de valors com poden ser el treball en equip, l’esforç, la tolerància, la constància... I com veieu tots sonen molt positius, enriquidors per a la persona. Però també és cert que massa vegades escoltem noticies que ens avergonyeixen vinculades a certs comportaments en el mon de l’esport. Per què entenem com a normals els insults en el futbol i en altres disciplines? Per què pares, mares, entrenadors i jugadors permetem eixes actituds? I el que em sembla més preocupant és l’acceptació social de la violència en totes les seues vessants: insults, amenaces, agressions... disculpeu però no tot s’hi val.

No podem tolerar que aquests comportaments és normalitzen en cap esport perquè llavors eixe esport estarà condemnat per sempre i és que no val la pena hipotecar l’educació dels nostres fills i filles per gols massa cars.

Perquè si l’esport que oferim no té un caràcter educatiu, a mi no m’interessa.

*Regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Castelló