+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

La rueda

Estabilitat i progrés

 

FRANCESC Mezquita
11/06/2019

Com és habitual en aquestes dates, la Conselleria d’Educació, que dirigeix el nostre company Vicent Marzà, ja ha publicat l’inici del curs vinent per al més de setembre. Encara no hem finalitzat el curs lectiu i ja pensem en el següent. És una manera d’exemplificar que el temps i els projectes educatius no s’aturen mai i així ho saben sobretot els equips educatius dels centres. Parlar del mes de juny és parlar de força feina, però sobretot d’avaluació i planificació. Nous projectes comencen a edificar-se ara i durant el curs anterior, perquè el fet educatiu parteix d’una constant reflexió, i així ha de manifestar-se també en l’articulació de la Ciutat que volem. Es tracta d’una roda que mai s’atura.

La conjuntura que vivim ara mateix a la ciutat de Castelló és clau per a entendre que el que està en joc és el fet de continuar amb les polítiques fetes per a cohesionar la ciutat en totes les seues dimensions i que la ciutadania renove el seu protagonisme. Una de les qüestions cabdals d’aquesta transformació, per exemple, haurà de centrar-se en la millora de la qualitat mediambiental de la ciutat. I en aquest sentit serà important que els representants de l’Ajuntament en prenguem consciència i actuem conjuntament en totes les àrees. És el moment de l’actuació conjunta. I sobretot amb un diàleg constant entre els diferents actors de la societat. Aquest ha estat una constant pel que fa a les polítiques que s’han dut a bon termini en educació. Ha estat la proximitat en la gent, l’escolta activa de propostes i de diferents sensibilitats el que ha permés fer una anàlisi més acurada dels reptes i problemes que es plantejaven. No podem entendre la política d’una altra manera i Compromís ho ha exterioritzat contínuament en la seua responsabilitat mantenint el Pacte de Grau interna i externament.

Per tal que això ocórrega necessitem que el govern de progrés i per tant les polítiques que ens han fet avançar aquest anys s’impregnen de decisions col•lectives i certament generoses. Governar vol dir pactar obertament en nom de l’estabilitat i, en el nostre cas, a favor de les polítiques transformadores.

*Compromís per Castelló