Després de vuit anys de govern del canvi, la ciutat de Vila-real va millor i avança. És un fet que es demostra en tots els indicadors, quan fem la vista arrere per a recordar quina ciutat vam trobar en 2011 i quin Vila-real tenim hui.

Un dels objectius principals era recuperar Ca la Vila per als vila-realencs i que l’Ajuntament deixara d’estar segrestat per un partit polític, el PP. Hui, Vila-real treballa amb més diàleg permanent. Tenim també menys atur: en 2011, Vila-real tenia més de 6.000 aturats i una desocupació del 26%; hui, tenim un 13% i som la ciutat amb menys atur de la Comunitat. S’han comés errors, perquè equivocar-se és humà, però hem intentat sempre aprendre dels errors per a millorar un poquet més cada dia.

Vila-real és hui una ciutat amb més diàleg, més participació, més infraestructures, més progrés i creixement, més lideratge, menys atur, menys deute -hem passat del 74% al 60%- menys balafiament i, sobretot, on l’honradesa s’ha imposat. Encara hui, per cert, hem d’estar lluitant i defensant els interessos de Vila-real als tribunals davant les il·legalitats i irregularitats del PP.

En vuit anys, hem aconseguit, junts, molt més del que es va fer en 20 anys del PP. Tot açò ha sigut fruit de l’estabilitat política. La nostra ciutat s’enfronta a reptes de futur molt importants, que només es poden afrontar des del coneixement de la casa, l’experiència i l’estabilitat. Per això, davant els escenaris de fragmentació que auguren les enquestes, em presente davant els vila-realencs demanant-los l’estabilitat necessària perquè Vila-real no deixe d’avançar.

Amb aquest objectiu, hem presentat les línies de la precampanya del PSPV-PSOE de Vila-real, que es resumeixen en tres frases: «Queda molt per fer. Ni un pas enrere. Vila-real, primer». Volem explicar als veïns i veïnes quina la ciutat vam trobar en 2011, el treball què hem fe i el que queda per davant.

Queda molt per fer -lluitar contra les irregularitats del PP; infraestructures i projectes pendents com la pista d’atletisme i ciclisme, un nou PGOU o la ronda Sudoest...- i els socialistes sabem què fer. Tenim projecte propi de ciutat, que no hem pogut desenvolupar del tot per falta de temps, pels empastres que hem hagut d’anar salvant i per la situació econòmica.

Ni un pas enrere, no només en VR sinó també a l’Estat i la Comunitat. Alguns drets que han costat molt de conquerir, com la igualtat o la convivència social, estan en risc. A Vila-real, no podem oblidar que fa vuit anys els plens no es podien gravar i a l’oposició se’ns negaven els recursos municipals que sí gastava el PP per a gravar les rodes de premsa.

Vila-real, primer. Davant del gran nombre de partits que concorreran a les eleccions de maig, ens hem de preguntar si tenen projecte local o només es presenten per a complir els interessos del seu partit i Vila-real els importa ben poc. Els socialistes estem convençuts que al projecte iniciat en 2011, compartit i dialogat, li queda molt per fer, que no es pot permetre ni un pas enrere, i, per descomptat, que posa, sempre, a Vila-real, primer.

*Alcalde de Vila-real