A l’estiu seguim sumant iniciatives. Vam començar el mes de juny posant en marxa la primera edició de L’Alsound, que ens ha permès gaudir de l’actuació de diferents grups locals als pubs de l’Alcora. Espere que la iniciativa puga arribar a consolidar-se com a opció d’oci i de promoció del gran talent dels nostres grups i cantautors.

També de la regidoria de Joventut, amb Robert Tena al capdavant, va nàixer el cicle Cinema a la fresca. Ara està en marxa la seua tercera edició, que està acostant el cinema a diferents punts de l’Alcora i a les pedanies de la Foia i Araia. Una de les finalitats d’aquesta campanya, a més de sumar iniciatives per a l’època estival i animar a eixir al carrer, és arribar a barris en els quals mai s’havia realitzat cap activitat des de l’Ajuntament. Encara ens queden tres sessions per davant per seguir gaudint de pel·lícules per a xiquets i adults.

Altres iniciatives com Estiu al poble, promoguda per l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Ball de l’Alcora, conviden els veïns i veïnes a ballar tots els dissabtes a la Pista Jardí durant la campanya estival.

Així mateix, les festes dels barris contribueixen en gran mesura a donar vida al nostre poble. Les pròximes en celebrar-se seran les del barri de Sant Jaume (camp de futbol), que són unes festes molt completes i que cada any van superant-se, gràcies a una comissió molt activa i implicada en la recuperació de les tradicions. Començaran la setmana que ve, des del dimecres fins al diumenge.

I a meitat d’agost arribaran les festes d’Araia, en honor als patrons, Sant Joaquim i Santa Anna. El programa d’actes, la gent i l’entorn natural de la pedania fan que siguen unes celebracions molt entranyables i recomanables.

Per concloure l’estiu, les nostres festes majors, les Festes del Crist. Ens queda un mes per tornar a viure una de les èpoques de l’any més esperades pels alcorins i alcorines. Des de l’Ajuntament estem immersos en les preparacions perquè tot isca el millor possible. Sols el veure com la gent gaudeix de totes les iniciatives fa que tot el treball valga la pena.

*Alcalde de l’Alcora