L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible dissenyada per l’Ajuntament d’Almassora rebrà cinc milions d’euros de la Unió Europea, la qual cosa demostra que el nostre projecte per al municipi és sòlid, global i clar. Totes aquestes característiques l’han fet mereixedor del suport de l’autoritat comunitària, que ens premia amb uns fons fonamentals per a treballar pel l’impuls de l’economia local. La notícia de la concessió dels fons va arribar el mateix dia de Santa Quitèria, un fet que ens va portar un motiu més de celebració en el dia més important per a Almassora.

Gràcies a aquests fons, podrem millorar les xarxes de comunicació del municipi, potenciar el transport sostenible i ampliar l’oferta de transport públic. També la creació d’una pantalla verda que separa visualment la nostra costa del polígon del Serrallo, la conversió de la Vila en zona de vianants i la implantació d’un sistema de recollida de fem més efectiu estan hui més a prop que mai gràcies a aquests fons.

Ara toca establir un calendari de prioritats i planificar les vora vint actuacions que contempla l’Edusi d’Almassora. Sens dubte ho farem amb la satisfacció del saber que hem fet un treball digne de la confiança de la UE i amb la seguretat que estem fent allò que és millor per al municipi. El nostre ha sigut l’únic poble de la província que ha obtingut la totalitat de la subvenció a la qual optava, un fita que només han aconseguit altres dos pobles a la Comunitat Valenciana. I això és una prova irrefutable de la seriositat i el rigor amb el qual hem plantejat l’estratègia.

Molt prompte es compliran dos anys de govern progressista i d’esquerres a Almassora. Han sigut dos anys de gestió transparent, de treball per a les persones i de polítiques socials i solidàries i de decisions valentes. Com valent ha sigut atrevir-nos a demanar el suport de les institucions europees, una opció que cap govern municipal a Almassora anterior havia explorat. Això sí que és treballar pel futur i pels interessos del municipi. Moltes, moltíssimes gràcies a tot el personal municipal, serveis d’assessoria i veïns i veïnes que, amb les vostres aportacions i la vostra participació ens heu ajudat a aconseguir-ho.

*Alcaldessa d’Almassora