Estos mesos estan sent, com ja ve sent habitual en els últims anys, frenètics. I no només per la gran feina que tenim entre mans sinó especialment perquè s’estan activant moltíssimes subvencions i ajudes per als ajuntaments.

La majoria d’estes noves línies de finançament són molt importants a nivell econòmic i crec que també a nivell de gestió. Perquè les possibilitats que s’obriguen ara permetran d’iniciar un projecte de futur per al poble que s’haurà d’aconseguir a mitjà termini. I en això estem en Betxí.

Les inversions que se sufraguen amb els fons europeus generalment van dirigides a implementar plans de reducció d’emissions de CO2, sobretot a través de programes de peatonalització de carrers, de construcció de carrils bici i d’adquisició de vehicles elèctrics.

En este marc d’actuació, a Betxí s’iniciaran en breu les obres de pavimentació de la Plaça Major, de la Plaça de l’església, del Carrer Major i del Carrer de la Pietat.

Tots estos emplaçaments estan inclosos dins del Pla de Mobilitat Urbana que vam fer ara fa dos anys i que, a banda de ser un dels pocs municipis que ja el tenen en vigor, ens permetrà accedir a totes estes subvencions. Perquè este document és requisit indispensable per poder sol•licitar-les.

El nostre PMUS va ser redactat per tota la societat civil del municipi, a través de diverses reunions amb agents econòmics, culturals i socials que van dissenyar les línies mestres que s’hauran de seguir en els pròxims anys. I justament en ell es recullen tots estos plans de peatonalització i de construcció de vies ciclistes i de rutes escolars.

Hem fet la feina amb antelació. Estem preparats per escometre els projectes aportats per la nostra gent.

Esperem tindre eixe pessiguet de sort que ens caldrà per obrir les portes d’Europa i que ens arriben les seues ajudes. En breu, ho sabrem.

*Alcalde de Betxí